Gaziantep Haberleri

Gatem’de Korkutan Gündem: 4 Yaralı

Gaziantep’in her zamanki gibi cıvıl cıvıl bir günüydü ama Gatem yolu üzerinde ansızın patlayan bir kaza, günün rengini bir anda değiştirdi. Herkesin bildiği, her gün binlerce aracın geçtiği o yoğun noktada, Şehitkamil ilçesinin en işlek kavşaklarından birinde yürekler ağızlara geldi. Sabahın erken saatleriydi belki de öğle vakti, kim bilir… Ama iki araç birbirine girdi ve ortalık bir anda karıştı. Sanki filmlerde olur ya, öyle bir çarpışma yaşandı. İnsanlar nefeslerini tuttu, ne olduğunu anlamaya çalıştı. Gatem Kaza gundemine dair onemli bilgiler paylasıldı.

Gatem'de Korkutan Gündem: 4 Yaralı

Olayın kahramanları kimlerdi dersiniz? Bir yanda 27 AGV 879 plakalı, sağlam görünümlü bir kamyonet vardı. Diğer yanda ise adeta bir insan taşıma otobüsü gibi, 80 AAJ 052 plakalı bir minibüs. Nasıl oldu bilinmiyor, iki araç bir anda yan yana geliverdi. Belki bir anlık dikkatsizlik, belki de beklenmedik bir manevra… Sebep ne olursa olsun, sonuç ortadaydı. Çarpışmanın şiddeti öyle büyüktü ki, minibüsün sürücüsü direksiyon hakimiyetini tamamen kaybetti. Arabası adeta kontrolden çıktı. Önce bir anda refüje doğru savruldu. O an herkesin gözü ondaydı. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Dengesi kayboldu ve yan yattı. Koskoca minibüs bir anda devrilmişti.

Korku Dolu Anlar ve Hızlı Müdahale

Bu manzara karşısında çevredeki insanlar, esnaf, yoldan geçenler büyük bir şok yaşadı. Kimisi ne yapacağını şaşırdı, kimisi hemen yardıma koşmaya hazırlandı. Kaza anında yaşanan o ses, o telaş, kısa sürede etrafa yayıldı. Haber hemen emniyet güçlerine ve sağlık ekiplerine ulaştı. İnanın bir saniye bile beklemeden, hızla olay yerine intikal ettiler. Ambulansların siren sesleri, polis araçlarının gelmesiyle ortalık bir anda hareketlendi. O karmaşanın içinde bile profesyonelliklerini konuşturmadılar. Yaralılar vardı ve onların bir an önce tedaviye alınması gerekiyordu. Sağlık ekipleri hemen yaralıların yanına koştu. Onların durumunu kontrol ettiler. Neyse ki, alınan ilk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesi bulunmuyordu. Bu da insanı biraz olsun rahatlattı tabii. Polisler de hemen olayın kontrolünü ele aldı. Çevreyi güvenlik şeridiyle kapattılar. Trafiğin aksamaması için de gerekli önlemleri aldılar. Günün en önemli olayıydı artık bu kaza.

Kaza sonrası Gatem yolu üzerinde trafik bir süre durma noktasına geldi. Yoldan geçen sürücüler, yaşananları meraklı gözlerle izledi. O devrilen minibüsü ve çevresindeki kalabalığı gören herkes, bir şeyler olduğunu anlıyordu. Polisler, o karmaşanın ortasında sakin bir şekilde görevlerini yapıyordu. Kamyonet sürücüsünün durumu hakkında henüz net bir bilgi olmasa da, minibüs sürücüsünün ve araçtaki diğer kişilerin durumunun iyi olması sevindirici bir gelişmeydi. Polis, kaza ile ilgili detaylı bir soruşturma başlattı. Neden böyle bir kaza oldu, kimin kusuru vardı, bu soruların cevapları aranacak. Herkesin merakla beklediği de bu zaten. Bu tür kazaların bir daha yaşanmaması için ne gibi önlemler alınacak, bunu da hep birlikte göreceğiz. Gündemdeki en önemli haberlerden biriydi bu. Gaziantep’in bu önemli noktasında yaşanan bu olay, herkesi bir kez daha trafik kurallarına uymanın ne kadar önemli olduğunu hatırlattı. Umarım yaralılar en kısa sürede sağlıklarına kavuşur ve bu tür korku dolu anlar kimseye yaşatılmaz.

Gatem Kavşağı’nda Soruşturma Devam Ediyor

Gatem kavşağında meydana gelen bu trafik kazası, şehrin gündemine oturdu. Sabahın erken saatlerinden itibaren başlayan bir telaş, aniden bir korkuya dönüştü. 27 AGV 879 plakalı kamyonet ile 80 AAJ 052 plakalı minibüsün çarpışması, Gatem yolunu adeta savaş alanına çevirdi. Çarpışmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetini kaybeden minibüs sürücüsünün refüje çarpıp yan yatması, olay yerinde bulunan herkesin nefesini kesti. Neyse ki, kısa sürede olay yerine ulaşan sağlık ve polis ekipleri, yaralılara müdahale etti. Yaralıların durumlarının iyi olması en büyük teselli oldu. Ancak kaza ile ilgili soruşturma hala devam ediyor. Olay yerinde yapılan incelemeler, tanık ifadeleri ve güvenlik kamerası kayıtları incelenerek kazanın nedeni ve kusurlu taraf belirlenecek. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması için trafik güvenliği önlemlerinin artırılması gerektiği bir kez daha ortaya çıktı. Gatem gibi yoğun bölgelerde daha dikkatli olunması gerektiği konusunda herkes hemfikir. Umarım bu olay, sürücülere bir ders olur ve hepimiz daha dikkatli oluruz. Trafik kazaları, hem can hem de mal kaybına yol açan üzücü olaylardır. Bu nedenle, her zaman trafik kurallarına uymak ve dikkatli olmak hepimizin sorumluluğudur. Gatem’deki bu kaza da, bu sorumluluğun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu