Gaziantep te Meslek Lisesi Öğrencileri Günlük 18 Bin Kişilik Yemek Üretiyor

Gaziantep te Meslek Lisesi Öğrencileri Günlük 18 Bin Kişilik Yemek Üretiyor

Gaziantep te Meslek Lisesi Öğrencileri Günlük 18 Bin Kişilik Yemek Üretiyor

Gaziantep’te bulunan Anadolu Teknik ve Mesleki Ortaokulu Halı Dokuma ve Dış Ticaret GAHİB öğrencileri, günde 18 bin kişiye ekmek ve yemek üreterek mesleki becerilerini geliştiriyor ve ailelerine ekonomik katkı sağlıyor.

Gaziantep’teki GAHİB Anadolu Teknik ve Mesleki Ortaokulu Halı Dokuma ve Dış Ticaret Lisesi’nin 100 öğrencisi, okul bünyesinde kurulan laboratuvarlarda uzman öğretmenlerin rehberliğinde çalışarak 3’ü ana olmak üzere 4 çeşit yemek üretiyor ve 30 bin adet yemek üretiyor. 18 bin kişiye günlük ekmek. Bu üretimden elde edilen gelir, döner sermaye aracılığıyla okula ulaşıyor.

Proje kapsamında üretilen ekmek ve yemekler, Gaziantep genelindeki hastane, okul ve çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına gönderilirken, bu projeyle öğrencilerin mesleki becerilerinin geliştirilmesi ve sosyal ihtiyaçların karşılanması amaçlanıyor. Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul idaresinin desteklediği projede öğrenciler mezuniyet sonrasında daha fazla donanımla çalışma hayatına girebiliyor.

Gastronomi şehri Gaziantep’in ihtiyaç duyduğu nitelikli şefleri yetiştirmeyi amaçlayan okul, aynı zamanda öğrencilere sigorta yaptırıyor ve performanslarına göre aylık maaş ödüyor. Harçlık alan öğrenciler mesleki beceri kazanmanın yanı sıra aile bütçelerine destek olarak ailelerine de gelir sağlama fırsatı buluyor.

Hijyen, kalite ve lezzetten ödün vermeden hazırlanan yemekler, öğrencilere iş deneyimi kazandırıyor ve onlara geleceğe dair umut veriyor. Bu çalışmalarla Anadolu Teknik ve Mesleki Ortaokulu Halı Dokuma ve Dış Ticaret GAHİB, eğitim alanında örnek bir model olarak değerlendiriliyor.

“Her gün 18 bin kişinin gıda ve ekmek ihtiyacı karşılanıyor”

Okul Müdürü Samet Akyıldız, her gün 100 öğrenciyle 18 bin kişiye yemek ve ekmek ürettiklerini belirterek, “Okulumuzda ekmek ve yemek üretiyoruz. Çeşitli kamu kurum, kuruluş ve kuruluşlarına yemek ve ekmek hizmeti vermekteyiz. Bu çalışmayı MESEM öğrencileriyle birlikte gerçekleştirdik. Okulumuzda 100 MESEM öğrencisi çalışmakta ve her gün 18 bin kişinin gıda ve ekmek ihtiyacını karşılamaktadır. Buradaki her öğrenci asgari ücretin üzerinde maaş alıyor. Kısacası öğrencilerimiz hem okul hayatına devam ediyor hem de ekonomik gelir elde ediyor” dedi.

“Gıda ve fırıncılık sektörüne yönelik öğrenciler yetiştiriyoruz”

Akyıldız, gıda ve fırıncılık sektörüne yönelik öğrenci yetiştirdiklerini belirterek, “Burada çalışan çocuklar ortaöğretim almamış gençler olduğu için burada mezun olduklarında lise diploması alma hakları var. Aynı zamanda teorik eğitimlerini pratiğe dökme fırsatı da buluyorlar. Burada gıda ve fırıncılık sektörüne yönelik öğrenciler yetiştiriyoruz. Her biri öğretmen olma kapasitesine sahiptir. Çocuklarımız aynı zamanda aile bütçesine destek verebildikleri için gurur duyuyorlar” dedi.

\”Burada olmak benim için büyük avantaj\”

Esma Karahan, hem okuyup hem çalışarak geçimini sağladığını belirterek, aldığı eğitimin büyük bir artı olduğunu belirterek, “Burada arkadaşlarımla çalışıyorum. Ailemi okuyarak ve çalışarak geçindiriyorum. Marangozluk işimiz var. Kasap, pastane ve ekmek üretimi aynı anda faaliyet gösteriyor. Benim için burada olmak büyük bir avantaj. Burada öğreniyoruz ve para kazanıyoruz. “Arkadaşlarımızla aynı ortamda yemek pişirmek bizi mutlu ediyor” dedi.

“Gelecekte şef olmak istiyorum”

Meslek lisesinde eğitim almanın mutluluğunu yaşadığını ve ileride aşçı olmak istediğini söyleyen Murat Yılmaz, şöyle konuştu: “Burada kasaplık, pastacılık, ekmekçilik alanlarında ekip olarak çalışıyoruz. . Çalıştığım bölümden oldukça memnunum. Burada hem kendi paramızı kazanıyoruz, hem de iş sahibi oluyoruz. Bu bölümü kendi özgür irademle seçtim. “Gelecekte şef olmak istiyorum” dedi.

Exit mobile version