Trabzonspor’da Simon Banza, Paul Onuachu’yu geçti
Sezon başında Braga’dan 2 milyon euro bedelle kiralanan Simon Banza, Süper Lig’de takımının gol yollarındaki en etkili ismi oldu. Süper Lig’de 23 karşılaşmada 39 gol üreten bordo-mavili takımda 20 maça çıkan Simon Banza, 16 kez ağları havalandırdı.
20 MAÇIN 11’İNDE SKOR ÜRETTİ
Konyaspor, Fenerbahçe, Adana Demirspor ve Gaziantep FK ile oynanan maçlarda ikişer gol atan Demokratik Kongolu futbolcu; Hatayspor, Göztepe, Kasımpaşa, Galatasaray, Samsunspor, Antalyaspor, Sivasspor ve Beşiktaş müsabakalarında ise birer kez topu filelere gönderdi. Demokratik Kongolu oyuncu, forma giydiği 20 maçın 11’inde skor üretmeyi başardı.
ONUACHU’YU GERİDE BIRAKTI
Bordo-mavili takımda geçen sezonu 15 golle tamamlayan Paul Onuachu’nun yerine transfer edilen Demokratik Kongolu oyuncu, attığı 16 gol ile ligin bitimine 13 hafta kala Nijeryalı oyuncuyu geride bıraktı.
Kaynak: Ensonhaber