27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli yakalandı

27 ilde FETÖ operasyonu: 101 şüpheli yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü’ne yönelik 27 ilde jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 101 şüpheli yakalandı.

Operasyonların Detayları

Aksaray, Ankara, Aydın, Bursa, Çanakkale, Çorum, Edirne, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Mardin, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirilen operasyonlarda toplam 101 şüpheli gözaltına alındı.

Operasyonların Detayları

Örgütsel Dökümanlar Ele Geçirildi

İl Jandarma Komutanlıkları ve Cumhuriyet Başsavcılıklarının koordinasyonuyla yapılan çalışmalar sonucu, çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi.

Örgütsel Dökümanlar Ele Geçirildi

Şüphelilerin Suçlamaları

Yakalanan kişiler, terör örgütünün güncel yapısı içinde faaliyet yürütmek, ankesörlü telefonlarla örgüt içi iletişim sağlamak, örgüte finans sağlamak ve sosyal medya üzerinden örgütün propagandasını yapmak suçlarından aranıyordu.

Şüphelilerin Suçlamaları

Kaynak: Ensonhaber

Exit mobile version