Adana’da Katmer Çeşitleri Artıyor: Zeynep Geyik’in Yenilikleri

Adana’da Katmer Çeşitleri Artıyor

Gaziantep’te kahvaltıda tüketilen tescilli lezzeti katmeri Adana’da çeşitlendiren tatlıcı, Zeynep Geyik’in çıkarttığı ürünler kent genelindeki tatlıcılarda artık satılır hale geldi. Gaziantep’te yöre halkının vazgeçilmezi olan katmer, unutulmaz bir lezzet olma yolunda ilerliyor. Tatlı olarak bilinen ve Gaziantep’te kahvaltıda tüketilen bu lezzet, Adana’ya da yaygınlaşmaya başladı. Zeynep Geyik, geleneksel katmeri farklı şekillerde sunarak, waffle, çubuk, çöp şiş, simit ve kare katmer gibi birçok yeni versiyonunu üretti.

Adanalı tatlıcı Zeynep Geyik, katmer hamuruyla yaptığı ve coğrafi işaret tescil belgesi aldığı ‘Adana Bombası’ tatlısıyla da dikkat çekiyor. Geyik, Adana halkının katmeri benimsediğini ve bu lezzeti tanıttıklarını belirterek, “Adana halkı katmeri çok sevdi ve bunu yeniliklerimizle çeşitlendirdik. Çocuklar özellikle çubuk katmeri çok seviyor” dedi.

Adana’daki diğer tatlıcılar da Geyik’in yaptığı ürünleri menülerine eklemeye başladı. Geyik, “Bunu ilk yapan biziz, devamını da getireceğiz” diyerek, ürünlerinin birçok tatlıcı tarafından benimsenmesinin kendisini mutlu ettiğini ifade etti.

Zeynep Geyik, menülerinin artık kalın sayfalar haline geldiğini vurgulayarak, “Katmerlere ne yenilik yapabiliriz diye çalışmalarımız sürüyor. Yüze yakın çeşit ürünümüz var. İnsanlar buraya geldiğinde ne yiyeceğini şaşırıyor ve her geldiklerinde yeni ürünler deniyorlar. Adana halkı artık katmeri benimsedi. Adana’mıza yeni tatlar, yeni lezzetler getirdik. Bunun için de seviniyoruz, mutluyuz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Sondakika

Exit mobile version