Gaziantep’in Doğal Şifa Kaynağı Beyran: Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Etkili
Gaziantep’in Doğal Şifa Kaynağı Beyran: Grip ve Soğuk Algınlığına Karşı Etkili
Gaziantep mutfağının sevilen yemeklerinden olan beyran, kemik suyu, et, pirinç ve çeşitli baharatlarla hazırlanarak bağışıklık sistemini güçlendiren doğal bir antibiyotiktir. 360 kalori içeren porsiyonlarıyla soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklara karşı koruyucu özelliği bulunmaktadır.
UNESCO tarafından gastronomi alanında şehirler ağına dahil edilen Gaziantep, tescilli lezzetleriyle dikkat çeker. Beyran, özellikle kış aylarında yoğun talep görse de yaz aylarında klima nedeniyle oluşan hastalıklarda da tüketilmektedir.
Ahmet Çadır, tecrübeli bir beyran ustası olarak, “Beyran yılın 12 ayı tüketilen şifa deposudur. Klima çarpmaları ve bağışıklık düşüklüğünde halkımız beyranı doğal antibiyotik olarak tercih ediyor. İçerisindeki kemik suyu, et ve sarımsak, hastalıklara karşı koruyucu etkisi olan ana unsurlardır,” şeklinde konuşmaktadır.
Adana’dan beyran yemek için gelen tüketiciler Faruk Taş ve Zuhal Düz ise, “Havalar sıcak olsa da beyranı sevdik ve sık sık tüketiyoruz. 300 kilometre mesafeden gelip Gaziantep’in bu doğal şifa kaynağını tercih ediyoruz,” demektedir.
Kaynak: İHA / Haber7
