Gaziantep AKP’li Belediyeden Memik Yılmaz’ın Şirketine 61 Milyonluk Araç Kiralama İhalesi
Gaziantep AKP’li Belediyeden Memik Yılmaz’ın Şirketine 61 Milyonluk Araç Kiralama İhalesi
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 7 Temmuz tarihinde yaklaşık 65 milyon 386 bin TL değerindeki araç kiralama ihalesini, kamuoyunda tartışılan bir isme verdi. Pazarlık usulü 21/b maddesi kapsamında ve sadece bir firmaya davet gönderilerek gerçekleştirilen ihale, Şehitkamil Belediyesi MHP’li meclis üyesi Memik Yılmaz’a ait Yılda Özel Eğitim Taşımacılık ve Temizlik Hizmetleri şirketine 61 milyon 125 bin 644 TL bedelle verildi. Sözleşme ise 17 Temmuz günü imzalandı.
Memik Yılmaz’ın Şirketi 412 İhaleden 3,5 Milyar TL Gelir Elde Etti
Memik Yılmaz, belediye meclis üyeliğine rağmen kamudan aldığı ihalelerle dikkat çekiyor. Yılmaz’ın şirketlerinin Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kurumlarından 2010 yılından itibaren yaklaşık 412 ihale aldığı ve toplamda 3,5 milyar TL tutarında gelir sağladığı belirlendi. Özellikle araç kiralama ve hizmet alımı alanlarında neredeyse tek teklif veren bu şirket, böylece önemli sözleşmeler aldı.
Eleştirilen Yöntem: Pazarlık Usulü ve Tek Firmanın Davet Edilmesi
İhale, Kamu İhale Kanunu’nun 21/b maddesi uyarınca pazarlık usulüyle gerçekleştirildi ve yalnızca bir firma davet edildi. Bu yöntemle daha önce de çok sayıda ihale alan Memik Yılmaz’ın şirketi, rakipsiz teklif vererek milyonluk projeleri üstlenmeye devam ediyor.
Kaynak: Sözcü
