Galatasaray ve Fenerbahçe’nin PFDK’ya Sevk Edilme Sebepleri ve Detaylar

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin PFDK’ya Sevk Edilme Sebepleri ve Detaylar

Galatasaray ve Fenerbahçe, PFDK’ya sevk edildi

Türkiye Futbol Federasyonu, Süper Lig’in 3. haftasında yaşanan disiplin ihlalleri nedeniyle 7 kulübü Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk etti.

Fenerbahçe, ‘çirkin ve kötü tezahürat’ ile ‘talimatlara aykırı hareket’ gerekçeleriyle PFDK’ya gönderildi. Galatasaray ise ‘çirkin ve kötü tezahürat’ ve ‘saha olayları’ nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi.

Kocaelispor, çirkin ve kötü tezahürat ve saha olayları nedeniyle; kulüp yöneticisi Metin Özkan ise sportmenliğe aykırı hareketten dolayı disiplin kuruluna gönderildi. Göztepe ve Kayserispor’un ise sadece çirkin ve kötü tezahürattan dolayı PFDK’ye sevk edildiği bildirildi. Gaziantep FK, talimatlara aykırı hareket; Eyüpspor ise saha olayları nedeniyle disipline verildi.

1. Lig Sevkleri

TFF Hukuk Müşavirliği, 1. Lig’den de 5 kulüp, 2 başkan ve 3 futbolcuyu disiplin kuruluna gönderdi.

Çorum FK ve Iğdır FK çirkin ve kötü tezahürat ile saha olayları; Esenler Erokspor saha olayları; Amed Sportif Faaliyetler ise futbolun itibarını zedelemeye yönelik açıklamalar nedeniyle disipline sevk edildi. Ümraniyespor ise futbolcularının sarı ve kırmızı kartlar alması sonucu takım halinde sportmenliğe aykırı hareketten PFDK’ye gönderildi.

Amed Sportif Faaliyetler Başkanı Burç Baysal, futbolun itibarını zedeleyen açıklamalar yaptığı gerekçesiyle; Ümraniyespor Başkanı Ömür Aydın, talimatlara aykırı hareketi ve hakem soyunma odası koridorlarındaki sportmenliğe aykırı tutumu nedeniyle, ayrıca yöneticiler Fatih Çevik, Bilal Aydın ve Eshabil Erdem Gözüaçık da talimatlara aykırı hareket nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiler.

Futbolcular arasında ise Ümraniyespor’dan Andrej Djokanovic, Hatayspor’dan Engin Can Aksoy ve Serikspor’dan Burak Asan kural dışı hareketleri nedeniyle disiplin kuruluna gönderildi.

Kaynak: Ensonhaber

Exit mobile version