Bakan Kacır, Türkiye’nin Ay’a Hibrit Roket Motorlu Uzay Aracını Göndereceğini Açıkladı

Bakan Kacır, Türkiye’nin Ay’a Hibrit Roket Motorlu Uzay Aracını Göndereceğini Açıkladı

Bakan Kacır, Türkiye’nin Ay’a Hibrit Roket Motorlu Uzay Aracını Göndereceğini Açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Gaziantep’te düzenlenen ÖNDER 22’nci İmam Hatipliler Kurultayı’nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Kacır, Türkiye’nin savunma sanayide ulaştığı başarıyı diğer teknolojik alanlara da taşımayı hedeflediklerini belirtti. Bu kapsamda, ulaştırmadan enerjiye, tarımdan sağlığa ve finans sektörüne kadar geniş bir teknoloji ekosistemi oluşturduklarını ifade etti.

İnsansız Hava Araçlarında Büyük Başarı

Bakan Kacır, Türkiye’nin askeri sınıf insansız hava aracı (İHA) üretiminde kritik bir aşamaya geldiğini söyledi. Bu alandaki ihracatın 36 milyar dolardan 270 milyar dolara yükseldiğini vurguladı. Ayrıca, savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın 2024 yılında 7 milyar doları geçtiği ve 2025’te 9 milyar doları hedeflediklerinin altını çizdi.

Türkiye’nin Ay Görevi ve Uzay Ekonomisine Katkısı

Türkiye’nin yerli hibrit roket motoruyla geliştirdiği uzay aracını Ay’a göndermek için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Kacır, “İnşallah 380 bin kilometre uzağımızdaki Ay’a; ay yıldızlı bayrağımızla, kendi hibrit roket motorumuzla ürettiğimiz uzay aracını ulaştıracağız. 2026 yılının sonunda bu görevi başarıyla tamamlamış olacağız” dedi. Ayrıca, küresel uzay ekonomisinin 600 milyar dolardan 1 trilyon dolara yükselmesinin beklendiğini belirterek, Türkiye’nin bu ekonomik pastadan pay almak üzere iddialı projeler geliştirmeye devam ettiğini aktardı.

Kaynak: DHA

Exit mobile version