Thomas Reis’ten Süper Lig’deki Hakem Tartışmasına Sert Eleştiri

Thomas Reis’ten Süper Lig için hakem eleştirisi: Ben Almanya’dan geliyorum…

Thomas Reis’ten Süper Lig için hakem eleştirisi: Ben Almanya’dan geliyorum…

Samsunspor, Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Gaziantep Futbol Kulübü ile deplasmanda 2-2 berabere kaldı. Bu beraberlikle Samsunspor puanını 11’e çıkartırken, Gaziantep FK ise 10 puana ulaştı.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Samsunspor Teknik Direktörü Thomas Reis, galibiyet elde edemedikleri için üzgün olduğunu belirtti ve maç hakkında değerlendirmelerde bulundu. Reis, “Bizim için zorlu ve heyecanlı bir maç oldu. Takımımız ilk yarıda çok iyi mücadele etti ve kaliteli bir oyun ortaya koydu. Geldiğimden beri en iyi ilk yarı performansıydı bu. Kornerden bulduğumuz gol sevindiriciydi. Fakat zaman zaman iyi olmadığımız anlar da oluyor. Bugün maçta hakem performansı çok düşüktü. Gol öncesi bir faul vardı, ayrıca kırmızı kart pozisyonunda da hatalı bir karar çıktı. Takımım sahada çok çaba gösterdi. Özellikle kalecimiz Okan önemli kurtarışlara imza attı. Ancak hakemin kararları nedeniyle 2 puan kaybettik. Mücadelemizle 1 puan almasını bildik.” ifadelerini kullandı.

Ligde büyük bir hakem problemi var

Hakem yönetimine dair soru üzerine Reis, “Türkiye’de büyük bir hakem sorunu olduğunu düşünüyorum. Almanya’dan geliyorum ve birçok insan burada hakem hataları hakkında konuşuyor. Futbol, hata yapılan bir oyun; ben de hata yapabilirim. Ancak kırmızı kart pozisyonunda verilen karar hem hatalı hem de aşırı sertti. Bu tür hataların düzeltilmesi gerektiğini düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etme hedefi

Konferans Ligi’nde oynayacakları maç hakkındaki soruya Reis, “Her zaman iyi performans göstermeyi hedefliyoruz. Kadromuz dar, sakat oyuncularımız var ve bazı futbolcular geç katıldı bize. Farklı kulvarlarda mücadele etmemiz gerekiyor. Her maçı kazanmaya odaklanıyoruz ve haftadan haftaya bakıyoruz. Türk futbolunu en iyi şekilde temsil etmek istiyoruz. Bu beklenti baskı oluşturuyor ama ben bu baskıyı seviyorum. Taraftarın da büyük beklentileri var ve sadece son 6 maçta bir kez mağlup olmamıza rağmen eleştiriler var. Amacımız ligde ve Avrupa’da başarılı olmak. Her kulvarda mücadele edip galip gelmek istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber7

Exit mobile version