TBMM Başkanı Kurtulmuş, Macaristan’a geldi
TBMM Başkanı Kurtulmuş, Macaristan’a geldi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, resmi temaslarda bulunmak üzere Macaristan’ın başkenti Budapeşte’ye geldi. Kurtulmuş’un TBMM Katip üyeleri, Türkiye-Macaristan Dostluk Grubu üyeleri ve TBMM İdare Amiri ile birlikte gerçekleştirdiği ziyaret, iki ülke arasındaki parlamenter iş birliği ve bölgesel konuları kapsamaktadır.
Türkiye-Macaristan Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Fatih Dönmez, AK Parti Mersin Milletvekili Havva Sibel Söylemez, CHP Adana Milletvekili Müzeyyen Şevkin ve MHP Gaziantep Milletvekili Sermet Atay da heyette yer aldı. TBMM heyeti, Türkiye’nin Budapeşte Büyükelçisi Gülşen Karanis Ekşioğlu, Macaristan-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Attila Tilki ve Macaristan’ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis tarafından karşılandı.
Kurtulmuş, Macaristan Ulusal Meclisi’ni ziyaret ederek Meclis Başkanı Laszlo Köver ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştirecek. Ayrıca, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile görüşmesi ve Macaristan Cumhurbaşkanı Tamas Sulyok tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Bu görüşmelerde, ikili ilişkiler, parlamentolar arası işbirliği ve küresel bölgesel gelişmeler ele alınacak.
TBMM Başkanı Kurtulmuş, ayrıca Macaristan’da bulunan Türkiye Maarif Vakfı ilköğretim okulu ve lisesinin yeni binasının açılışını yapacak, Galiçya Türk Şehitliği’ni ziyaret edecek ve TBMM Parlamenterler Spor Kulübü ile Macaristan Ulusal Meclisi Futbol Takımı arasındaki dostluk maçını takip edecektir.
Kaynak: Sondakika
