37 İlde FETÖ Operasyonu: 121 Şüpheli Yakalandı, Haklarında İşlem Yapıldı
37 İlde FETÖ Operasyonu: 121 Şüpheli Yakalandı, Haklarında İşlem Yapıldı
FETÖ ile mücadele kararlılıkla devam ediyor. Son iki haftada, Türkiye genelinde 37 ilde gerçekleştirilen operasyonlarla örgütün farklı yapılanmalarında yer alan 121 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın aktardığı bilgilere göre, operasyonlar askeri mahrem yapılanma, öğrenci yapılanması, adliye mahrem yapılanması ve diğer mahrem gruplar üzerinde yoğunlaştı. Ayrıca, ByLock kullananlar, ankesörlü telefonlar ile iletişim kuranlar ve sosyal medyada örgüt propagandası yapanlar da hedef alındı.
Yakalanan şüphelilerden 58’i tutuklanırken, 29’u adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Diğer şüpheliler hakkında işlemler devam etmektedir. Operasyonlar, Cumhuriyet Başsavcılıkları, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ve İstihbarat Başkanlıkları işbirliğiyle yürütülmektedir.
Operasyon kapsamında Adana, Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Edirne, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Malatya, Mersin, Muğla, Osmaniye, Sakarya, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Tokat illerinde aranan şüpheliler yakalanmıştır. Ayrıca haklarında kesinleşmiş hapis cezası bulunanlar da ele geçirilmiştir.
Bu başarılı operasyonlarla Türkiye’de FETÖ terör örgütüyle mücadelenin etkin bir şekilde sürdürüldüğü bir kez daha göstermiştir.
Kaynak: Ensonhaber
