Burak Yılmaz’dan Beşiktaş Açıklaması
Burak Yılmaz’dan Beşiktaş Açıklaması
Süper Lig’in 15’inci haftasında Gaziantep FK deplasmanda Beşiktaş ile karşılaştı ve maç 2-2 berabere sonuçlandı. Karşılaşmanın ardından Gaziantep FK Teknik Direktörü Burak Yılmaz, basın toplantısında mücadeleyi detaylı biçimde değerlendirdi.
Beşiktaş’ın agresif oynayacağını bildiklerini ve oyun planlarını geçişler üzerine kurguladıklarını belirten Yılmaz, “Fenerbahçe’nin puan kaybetmesiyle Beşiktaş’ın daha agresif olacağını biliyorduk. Pazartesi akşamı oynanmamasına rağmen taraftarın yoğunluğu beni korkuttu. Biz planımızı tamamen geçiş hücumları üzerine yaptık. Beşiktaş üç-1 oyun kuruyor. Orkun’un takım savunmasına çok fazla sorumluluk yüklenmesi nedeniyle geç geldiği pozisyonlarda kaptığımız toplarla hızlı hücuma çıkmayı hedefledik. İlk yarı planımız çok başarılıydı, net fırsatlar bulduk ama değerlendiremedik. Eğer bu finalleri yapabilseydik 3-0 ya da 4-0 gibi erken bir skor avantajı yakalardık.
Gaziantep FK için zorlu bir deplasmanda alınan 1 puanın anlamı büyük. Oyuncularımın isteği benim için çok değerliydi. Beşiktaş’ı da tebrik etmek gerekiyor, iki kez geri düşmelerine rağmen skoru dengelemek büyük takım direncidir. Puanı hak ederek alıyoruz. Beşiktaş tamamen benim planımı bozdu diyemeyiz, çünkü biz bilinçli olarak topu verip hızlı hücum üzerine oynadık, onların pozisyonları da bundan kaynaklandı. Kamara bugün gollerini atsaydı 3 puanı alabilirdik. Beşiktaş için üzgün bir akşamdı, bizim için ise değerli bir puan.”
Beşiktaş’ta teknik direktörlük yapma hayali hakkında sorulan soruya Yılmaz, “Beşiktaş’ın şu an teknik direktörü var, ben ise Gaziantep FK’deyim. Elbette herkesin hayallerinde bir şeyler vardır fakat şu anda bunu dile getirmek doğru olmaz. Beşiktaş taraftarı önünde teknik direktörlük yapmayı kim istemez ki. Sergen Yalçın’ı takdir eden biriyim ve saygı duyuyorum.”
Görev aldığı dönemlerde teknik direktörlükle ilgili olarak ise, “Beşiktaş’ta bir kaos dönemi yaşanıyordu, bu yüzden teknik direktörlük yaptığımı söyleyemem. O zamanlar 3-4 maçlık destek istemişti başkan biz de yardımcı olmaya çalıştık. Kayserispor ve Kasımpaşa’da da zor şartlarda görev aldım ve önemli başarılar sağladım. Şu an Gaziantep FK’de tamamen kendi transferlerim ve oyun planımla çalışıyorum. Puan ortalamam da giderek yükseliyor. Hem teknik hem taktik olarak sabahlara kadar çalışıyoruz. İnsan ilişkilerinde de kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum.”
Beşiktaş taraftarı ile ilişkisine değinerek, “Beşiktaş taraftarı kızar, eleştirir, hatta döver de ama bu özel bir ilişkidir. Beni çok eleştiriyorlar, oyuncuma oyuna devam etmesini söyledim ve oyundan aldım. Genç bir teknik direktörüm, tepki geldiğinde böyle hareket ettim, ama genel olarak Beşiktaş taraftarıyla ilişkimiz özel.”
Oyuncuların karşılaşmada yere yatmadığını vurgulayan Yılmaz, “3 sakat oyuncumuz var ve 3 cezalımız var. Tayyip Talha bugün tomografiye gidiyor. Puan almak kolay değil, fakat biz yere yatma gibi bir tavır sergilemedik. Maçta 6 dakika uzatma verildi, 7 dakika da olabilirdi.”
Hakemlerle ilgili sorulara ise, “Geçen haftaki %100 penaltı pozisyonumuza rağmen hiçbir şey demedim. Zaman zaman lehimize, zaman zaman aleyhimize kararlar olacaktır. Sergen Yalçın’ın görüşü kendi kararıdır. Bu zor dönemde hakemler hakkında konuşmak doğru olmaz.”
Yılmaz sözlerini, oyuncuların ve takımının performansına ilişkin olumlu notlar vererek sonlandırdı.
Kaynak: Sözcü
