Beşiktaş, Çaykur Rizespor’u Konuk Ediyor: Süper Lig’in 17. Haftasında Heyecan

Beşiktaş, Rizespor’u Konuk Ediyor

Beşiktaş, Rizespor’u Konuk Ediyor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında karşılaşacağı Çaykur Rizespor ile ligde 47. kez rakip olacak. Bu önemli mücadele, yarın saat 20.00’de Beşiktaş’ın sahasında oynanacak.

Siyah-beyazlı takım, ligde oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 4 mağlubiyetle 26 puana ulaşarak 5. sırada bulunuyor. Karadeniz ekibi Çaykur Rizespor ise 4 galibiyet, 6 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 18 puanla ligde 11. sırada yer alıyor.

İki takım bugüne kadar 46 kez karşılaştı. Bu maçların 29’unu Beşiktaş kazanırken, Rizespor 8 galibiyet elde etti. 9 maç da beraberlikle sonuçlandı. Siyah-beyazlılar rakip fileleri 93 kez sarsarken, Rizespor 46 gol kaydetti.

Son haftalarda Beşiktaş’ın galibiyet serisi yok; 15. haftada Gaziantep FK ile 2-2 berabere kalırken, geçen hafta Trabzonspor ile 3-3’lük sonuç aldı. Takım, Rizespor karşılaşmasını kazanarak devre arasına moral yüksek girmek istiyor.

İç saha performansına bakıldığında, Beşiktaş sezon başında evinde oynadığı ilk 3 maçını galip tamamladı, ancak son 4 iç saha maçında galibiyet alamadı. Bu süreçte Gençlerbirliği ve Fenerbahçe’ye mağlup oldu, Samsunspor ve Gaziantep FK ile berabere kaldı. Rizespor maçını kazanamaması halinde evinde üst üste 5 maç kazanamama durumunu 1969-1970 sezonundan sonra yaşamış olacak.

Siyah-beyazlı ekip, İstanbul’da oynanan maçlarda Rizespor karşısında üstün; ev sahibi olarak oynadığı maçların 15’ini kazanırken, 3 kez mağlup oldu ve 5 maç berabere bitti. Beşiktaş, sahasında Rizespor filelerini tam 50 kez havalandırdı, kalesinde ise 20 gole engel olamadı.

Rafa Silva’nın durumu, teknik direktör Sergen Yalçın’ın kararına bağlı. Son zamanlarda takımla çalışmalara çıkan Rafa, uygun görülmesi halinde bu önemli maçta kadroda yer alabilir.

Beşiktaş, Rizespor maçı öncesinde 5 oyuncudan yoksun. Sakatlıkları devam eden Cengiz Ünder, Jota Silva ve Mustafa Erhan Hekimoğlu ile Afrika Uluslar Kupası’nda bulunan Wilfred Ndidi ve El Bilal Toure forma giyemeyecek. Ayrıca El Bilal Toure’nin kırmızı kart cezası nedeniyle 2 maçta sahada olması engellendi.

Beşiktaş’ta sarı kart ceza sınırında bulunan Emirhan Topçu, Felix Uduokhai, Tammy Abraham, Tiago Djalo ve Orkun Kökçü, yarınki müsabakada kart görmeleri durumunda ligin ikinci devresinin ilk maçında Kayserispor karşısında cezalı olacaklar.

Kaynak: Sondakika

Exit mobile version