Regaip Kandili Coşkusu Türkiye’nin Güneydoğusunda
Regaip Kandili Coşkusu Türkiye’nin Güneydoğusunda
Regaip Kandili, Gaziantep, Malatya, Kilis, Şanlıurfa, Kahramanmaraş ve Adıyaman’daki camilerde coşkuyla idrak edildi. Gaziantep Müftülüğünce düzenlenen programlarda camiler Kur’an-ı Kerim okumaları ve dualarla doldu. Cami çıkışlarında vatandaşlara şerbet ve lokum ikram edildi.
Şanlıurfa’da ise özellikle Balıklıgöl yerleşkesindeki camiler dolup taştı. Kentteki vatandaşlar, yatsı namazı öncesinde Hazreti İbrahim’in doğduğu makama ziyaretlerde bulunurken, Dergah Camisi’nde mevlit okutuldu.
Kahramanmaraş’ta Abdulhamithan Camisi’ndeki etkinlikte vaazlar verildi, yatsı namazı kılındı ve Kur’an-ı Kerim tilaveti yapıldı. Malatya’da, Darende ilçesinde Somuncu Baba Külliyesi’nde düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim ve ilahiler okundu, ardından vatandaşlar dua etti. Etkinlikte Hulusi Efendi Vakfı tarafından ‘Somuncu Baba Sebil Ekmeği’ ve çeşitli hediyeler dağıtıldı.
Kilis Müftülüğü organize ettiği programda camilerde vaazlar verildi, namaz sonrası cemaate ikramlarda bulunuldu. Adıyaman’da ise Meydan Camisi’nde gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında vaaz, namaz ve dualar yapıldı.
Kaynak : Sondakika
