Cumhurbaşkanı Erdoğan Hatay’da 455 Bininci Afet Konutunu Teslim Etti ve Birlik Mesajı Verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbirisi yok. Ama biz buradayız”

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Devletle milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbirisi yok. Ama biz buradayız”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’ın Antakya ilçesinde düzenlenen 455 bininci afet konutunun teslim töreninde önemli açıklamalarda bulundu. Devlet ve milleti karşı karşıya getirmeye çalışanların hiçbir zaman başarılı olamayacağını belirten Erdoğan, millet ile devletin her zaman bir arada olduğunu vurguladı.

Erdoğan, 6 Şubat depremlerinin ardından afet bölgelerinde yapımı tamamlanan 455 bini aşkın konutla ilgili süreci anlattı. Depremzedelere konutlarını teslim ettiklerini ve bu sürecin dünyada benzeri görülmemiş bir başarı olduğunu dile getirdi. Bu süreçte bazı kesimlerin provokasyon yapmaya çalıştığını ancak milletin dayanışmasının her türlü engeli aştığını söyledi.

Birlik ve beraberlik mesajları veren Cumhurbaşkanı, terör ve fitnenin içinde bulunanların Müslüman kanından beslenenler olduğunu belirtti. Bu tür oyunlara karşı dikkatli olunması gerektiğini, tüm vatandaşları birbirine düşman etmeye çalışanlara karşı uyanık olunmasını istedi. Ayrıca Türkiye’nin terörsüz, barış ve huzur dolu bir geleceğe doğru emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Erdoğan konuşmasını, Hatay’daki kutsal mekânların tüm farklı inançlara ait olduğunu ve Türk, Arap, Kürt, Türkmen, Sünni, Alevi, Nusayri vatandaşların binlerce yıldır bu topraklarda kardeşçe yaşadığını hatırlatarak tamamladı. Yeni Türkiye’nin inşasının kimse tarafından engellenemeyeceğini ifade etti.

Son olarak, teslim töreninde 455 bininci konutun anahtarları hak sahiplerine verildi ve tören sona erdi.

Kaynak: Sondakika

Exit mobile version