TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan Gaziantep’te İş Dünyasıyla Para Politikalarını Tartıştı

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Gaziantep’te iş dünyasıyla buluştu

TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Gaziantep’te iş dünyasıyla buluştu

Gaziantep Valiliği, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ve Gaziantep Sanayi Odası (GSO) iş birliğinde, “Para Politikası ve Makroekonomik Görünüm Toplantısı” Gaziantep’te gerçekleştirildi.

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Merkez Bankası’nın devam eden faiz indirimi kararlarının memnuniyet verici olduğunu belirterek, üretim ve ticaretin sürdürülebilirliği ile makroekonomik denge için politika faizindeki düşüşlerin devam etmesi ve bankacılık sektörünün yapılan indirimleri hızla devreye alması gerektiğini söyledi.

Şehitkamil Sanat Merkezi’nde düzenlenen toplantıda, Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmeler, para politikası uygulamaları ve makroekonomik görünüm kapsamlı şekilde ele alınırken, Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan iş dünyasının sorularını yanıtladı.

Gaziantep, köklü sanayi kültürü, güçlü üretim altyapısı ve yüksek ihracat potansiyeliyle ülkemizin lokomotif şehirlerinden birisidir

Türkiye ekonomisindeki güncel gelişmeler ve para politikaları hakkında Gaziantep Valisi Kemal Çeber, şehrin sanayi altyapısı, üretim kapasitesi ve ihracat gücüyle ülke ekonomisine önemli katkısı olduğunu vurguladı. Dr. Karahan’ın açıklamaları iş dünyası için önemli bilgiler sundu.

Ülke kalkınması ve makroekonomik denge için sanayiyi geliştirecek yeni adımlar bekleniyor

GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, küresel riskler ve yerel piyasa koşullarının ekonomide zorlayıcı etkileri olduğunu belirterek faiz indirimi kararlarını olumlu karşıladı. Ayrıca işletmelerin finansman maliyetlerinin düşürülmesi ve bankacılık sektörünün faiz indirimlerini kredi faizlerine hızla yansıtması gerektiğini ifade etti.

Ünverdi, ülkenin yüksek faiz ortamından kurtulması gerektiğini ve reel sektörün desteklenmesi için KOBİ kredileriyle ilgili kısıtlamaların kaldırılması gibi önerilerde bulundu.

Açılış konuşmaları sonrası Dr. Fatih Karahan, para politikası, makroekonomik görünüm, güncel faiz oranları ve ekonomik gelişmeler hakkında kapsamlı bir sunum yaptı. Toplantı, iş dünyasından gelen soruların yanıtlanmasıyla tamamlandı.

Toplantıya katılanlar

Gaziantep Valisi Kemal Çeber, TCMB Başkanı Dr. Fatih Karahan, Vali Yardımcıları, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı, üniversite rektörleri, GSO ve GTO yönetimleri, ihracatçı birlikleri koordinatörleri, il emniyet ve jandarma komutanları ile diğer oda, borsa ve iş dünyası temsilcileri toplantıya katıldı.

Kaynak: Sondakika

Exit mobile version