Gaziantep Asayiş Haberleri

Çocuk Şiddeti: Gaziantep’te Çocuğa Şiddet – Babaya Gözaltı

Gaziantep’te yürekleri ağza getiren bir olay yaşandı. Şehitkamil’in Mevlana Mahallesi’nde bir baba, küçük kızına sokak ortasında acımasızca şiddet uyguladı. Görüntüler, izleyenlerin tepkisini çekti. Bu tür olayların tekrarlanmaması için daha derinlemesine incelenmesi şart. çocuk şiddeti gundemine dair onemli bilgiler paylasıldı.

Çocuk Şiddeti: Gaziantep'te Çocuğa Şiddet - Babaya Gözaltı

Olayın ayrıntıları, ilk duyulduğunda bile insanın kanını donduruyor. M.K. isimli şahıs, kullandığı motosikletle yanına yaklaştığı minik kızı Y.K.’ye sokak ortasında defalarca tokat attı. Küçük kızın çaresizliği, çevredeki insanların vicdanını sızlattı. Ancak baba, şiddeti bununla da sınırlı tutmadı. Motosikletiyle hareket eden şüpheli, bu kez de kızının saçından tutarak peşinden sürükledi. Bu akıl almaz anlar, bir güvenlik kamerasına saniye saniye kaydedildi.

Şiddet Görüntüleri Sosyal Medyayı Sarstı

Gaziantep’te yaşanan bu vahşet, kısa sürede sosyal medyada yayıldı. Görüntüleri izleyen Gaziantepliler adeta çılgına döndü. Tepkiler çığ gibi büyüdü. Toplumun her kesiminden tepki gösterenler oldu. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için yetkililerden acil önlem alınması istendi. Sosyal medyanın gücü, bu olayın kamuoyunda geniş yankı bulmasını sağladı. Tepkiler, emniyet güçlerini de harekete geçirdi.

Polis Harekete Geçti: Baba Gözaltında

Gelen tepkiler üzerine harekete geçen Gaziantep polisi, hızla soruşturma başlattı. Güvenlik kamerası kayıtları ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda baba M.K. tespit edildi. Şüpheli şahıs, kısa süre sonra evinden alınarak polis merkezine götürüldü. Gözaltına alınan baba M.K.’nin sorgusu sürüyor. Bu olayın bir daha tekrarlanmaması için adli makamların titiz bir çalışma yürüteceğine inanıyoruz.

Valilikten Açıklama: Darp İzleri Tespit Edildi

Gaziantep Valiliği, olayla ilgili resmi bir açıklama yaptı. Açıklamada, 06 Haziran 2026 tarihinde ilimizde bir kız çocuğunun darp edildiği olayın hemen ardından Emniyet Müdürlüğü’nün inceleme başlattığı belirtildi. Yapılan incelemeler sonucunda Y.K. isimli çocuğun vücudunda darp izlerinin olduğu tespit edildi. Baba M.K.’nin daha önce de kendisine ve çocuklarına şiddet uyguladığına dair ifadeler üzerine soruşturmanın derinleştirildiği kaydedildi. Savcı talimatıyla şüpheli şahıs M.K.’nin gözaltına alındığı vurgulandı. Valilik açıklamasında, konuyla ilgili tahkikatın titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.

Toplumsal Bir Yara: Çocuklara Yönelik Şiddet

Bu olay, toplum olarak hepimizin üzerine düşünmesi gereken bir konuyu bir kez daha gözler önüne serdi. Çocuklara yönelik şiddet, hem yasal hem de toplumsal olarak mücadele edilmesi gereken en önemli sorunlardan biri. Her çocuğun güvenli ve sevgi dolu bir ortamda büyüme hakkı var. Bu hakkın ihlal edildiği her durum, hepimizi derinden üzüyor. Bu tür olayların önlenmesi için ailelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları artırılmalı. Okullarda ve kamu alanlarında çocuk hakları konusunda farkındalık yaratılmalı. Ancak en önemlisi, şiddete karşı sıfır tolerans ilkesi benimsenmeli. Bu olayda olduğu gibi, sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalı. Gaziantep’te yaşanan bu üzücü olay, umuyoruz ki bir milat olur. Çocuklarımıza karşı gösterilen her türlü şiddet, toplumsal bir ayıptır ve hep birlikte bu ayıpla mücadele etmek zorundayız.

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu