Şehitkamil’de Asfalt Seferberliği: 165 Bin Tonluk Dönüşüm

Gaziantep’in kalbi Şehitkamil, adeta yeniden doğuyor. Kışın uzun ve çetin geçmesine rağmen, belediyenin asfalt seferberliği sayesinde ilçe sakinleri artık daha pürüzsüz yollarda ilerliyor. Tam 165 bin ton asfalt, Şehitkamil’in dört bir yanını sarmış durumda. Belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, adeta bir uyum içinde çalışarak, bozulan yolları yeniliyor. Ayrıca, yeni gelişen bölgelerde de yepyeni yollar inşa ediliyor. Vatandaşların daha güvenli ve konforlu bir ulaşım ağına kavuşması hedefleniyor.

Bu büyük dönüşüm, aslında beklediğinden biraz daha geç başladı. 2026’nın ilk ayları, beklenen sıcaklıkların bir türlü gelmemesiyle, asfalt makinelerinin sesi pek duyulmadı. Ancak bu gecikme, sahada canla başla çalışan ekiplerin motivasyonunu kırmadı. Tam tersine, havalar ısınır ısınmaz, adeta bir şantiye alanına dönen Şehitkamil’de çalışmalar hızlandı. Fen İşleri ekipleri, gece gündüz demeden, yağmur çamur demeden, belirlenen plan dahilinde ilerlemeye devam etti. Eski, yıpranmış yollar tek tek elden geçirildi. Yerleşim yeri olarak yeni gelişen bölgelerde ise geleceğe yatırım yapıldı. Yeni yollar açıldı ve pırıl pırıl asfaltla kaplandı. Bu yoğun çalışma temposu sayesinde, yaklaşık altı aylık bir sürede tam 165 bin ton asfalt döküldü. Bu rakam, ilçenin ulaşım altyapısının ne denli güçlendirildiğinin somut bir göstergesi.
Geciken Sezon, Hızlanan Mesai
Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, bu büyük gayreti ve sonucu bizzat yerinde gözlemliyor. Başkan Yılmaz, ilçenin adeta büyük bir şantiye haline geldiğini belirterek, uzun süren kış mevsiminin çalışmalarını biraz aksattığını itiraf etti. Ancak Yılmaz, “Ekiplerimizin fedakarlığı, disiplinli ve programlı çalışması sayesinde kısa sürede muazzam bir yol kat ettik. Yeni açılan yollarımız, zamanla yıpranan ve artık kullanılamaz hale gelen yollarımız için toplamda 165 bin ton asfalt kullandık. Şu anda ilçemizin her köşesinde çalışmalarımız eş zamanlı olarak devam ediyor. Amacımız, hemşehrilerimizin daha güvenli, konforlu ve kaliteli yollarda seyahat etmesini sağlamak,” dedi.
Her Şeye Rağmen Durmak Yok
Başkan Yılmaz, çalışmaların yıl boyunca devam edeceğinin altını çizdi. “Planlı bir şekilde ilerliyoruz,” diyen Yılmaz, vatandaşlardan da anlayış beklediklerini ifade etti. Yol yapım ve asfaltlama çalışmaları sırasında zaman zaman trafik akışında aksamalar yaşanabildiğini belirten Başkan, “Bu geçici rahatsızlıktan dolayı tüm hemşehrilerimden özür diliyorum. Ancak unutmasınlar ki, bu çalışmalar daha güzel, daha güvenli ve daha modern bir Şehitkamil için yapılıyor. Biz bu hedefle gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu. Bu devasa asfalt seferberliği, Şehitkamil’in geleceğine yapılan en somut yatırımlardan biri olarak kayıtlara geçiyor.



