Gaziantep Asayiş Haberleri

Ağabey Kardeşin Hayat Kurtarma Mücadelesi

Ağabey kardeş hayat kurtarmak için saniyelerle yarışıyor

Gaziantep’te 112 Acil Sağlık Hizmetleri’nde görev yapan Aslı ve Cuma Çetin adlı kardeşler, hayat kurtarmak için canla başla çalışıp saniyelerle yarışarak hasta ve yaralı vatandaşların yardımına koşuyor. Mesleklerine olan tutkuları ve birbirlerine olan destekleriyle örnek bir dayanışma modeli sergileyen Çetin kardeşler, birlikte çalışmanın ve yardımlaşmanın önemini de gözler önüne seriyorlar.

Ağabeyim sayesinde bu mesleği seçtim

Mesleğinin küçüklükten beri hayali olduğunu belirten Aslı Çetin, “Bu mesleği tercih etmem de ağabeyimin etkisi oldu. Ağabeyim 8 yıldır sağlık ekibi olarak görev yapıyor. Ağabeyim eve gelip hastalara nasıl müdahale ettiğini anlatıyordu. Bu mesleğin daha tatminkar olduğunu gördüm. Hastalara yardım etme duygusunun beni de mutlu edeceğini düşündüğüm için bende bu mesleği tercih ettim. Ağabeyim sayesinde çalıştım, kazandım ve bu mesleğe başladım” dedi.

Hastalara ulaşmak için saniyelerle yarışıyoruz

Mesleğini severek yaptığını söyleyen Aslı Çetin, “Hastalara ulaşmak için saniyelerle yarışıyoruz. Vaka çıkar çıkmaz direk hastalara gitmek zorundayız. Her insanın hayatı önemlidir. Her hastaya acil ulaşmaya çalışıyoruz. Bazen yollarda sıkıntı çıkabiliyor ama elimizden geldiği kadar ağabeyim de sürücü olduğu için kendimi daha güvende hissediyorum. Hastalara daha çabuk ulaşabildiğimizi düşünüyorum. Kalbi ve solunumu durmuş hastalara gidiyoruz. O hastalara müdahale ettiğimizde ve hayata geri döndüğünü görüyoruz. Etkin bir müdahale edince daha mutlu oluyoruz. Sonrasında bu hastaları yolda yürürken ya da başka bir vaka olarak gittiğimizde evet bu hastaya güzel bir şekilde müdahale etmiştim şu an bu hasta yaşıyor. Belki de müdahalemiz sonucu yaşıyor gibi duyguları hissedip kendimizi çok tatmin olmuş hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

Kız kardeşimle beraber bu mesleği yaptığım için çok mutluyum

Ağabey Kardeşin Hayat Kurtarma Mücadelesi

Paramedik sürücü olarak görev yapan Cuma Çetin, “İlk görev yerim Gaziantep’in Nurdağı ilçesiydi. Depremden 3 ay sonrasına kadar 7 yıl boyunca Nurdağı ilçesinde çalıştım. Depremden 4 ay sonra kadar sonra Nurdağı’nda hayat normalleşmeye başladıktan sonra merkeze geldim. 1 yıldır merkezde çalışıyorum. Kardeşimle birlikte çalışıyor olmak beni çok mutlu ediyor. Kutsal bir meslekte birlikte çalışıyoruz. İnsan hayatına dokunuyoruz. Saniyelerle yarışarak insanların hayatlarına müdahale ediyoruz. Bu kadar kutsal ve güzel bir mesleği kardeşimle birlikte icra etmek gerçekten beni çok mutlu ediyor” şeklinde konuştu.

Mesleğimiz çok kutsal

İşini çok severek yaptığını belirten Çetin, “8 yıldır bu meslekteyim ve son 3 yıldır sürücülük yapıyorum. Gaziantep’in yolları maalesef dar ve ambulansla vakaya ulaşmakta bazen sorunlar yaşayabiliyoruz. Fermuar sisteminin kullanılması aslında çok etkin bir yöntem ama maalesef Gaziantep’in her yolu bu fermuar sistemini kaldırabilecek kapasitede değil. Ama ben şunu gördüm; insanlar tepe lambasını ve siren sesini duyduğunda aracını kaldırıma çıkarma pahasına da olsa bize yol vermeye çalışıyorlar. Biz de vakayı hızlı ve etkin bir şekilde hastaneye ulaştırmaya çalışıyoruz. Yeri geliyor risk alıyoruz. Yeri geliyor kaza atlatıyoruz. Hatta bazı arkadaşlarımız kazalar yapıyor. Ama bunların hiçbirisi ölmek üzere olan bir hastanın tekrar hayata döndürülmesi kadar kıymetli değil” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel gaziantep

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.

Başa dön tuşu