Gaziantep Ekonomi Haberleri

Gaziantep’te Ücretsiz Fidelerle Hasat Dönemi Başladı

Gaziantep’te Ücretsiz Fidelerle Hasat Dönemi Başladı

Gaziantep'te Ücretsiz Fidelerle Hasat Dönemi Başladı

Gaziantep’te Şahinbey Belediyesi tarafından çiftçilere ücretsiz olarak dağıtılan domates, patlıcan ve biberlerin hasadı başlamıştır. Şahinbey Belediyesi, çiftçilerin tarımsal üretimlerine katkı sağlamak amacıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da fideleri ücretsiz olarak dağıtmaktadır. Çiftçiler elde ettikleri ürünlerin kaliteli ve verimli olmasından memnundur.

Her yıl milyonlarca sebze fidesinin toprakla buluştuğu Şahinbey ilçesinde, çiftçiler sabahın erken saatlerinden itibaren tarlalarına gidiyorlar. Güneşin altında, tarımsal aletler kullanarak hasat yapan çiftçiler, verilen destekler sayesinde üretime devam ediyor. Örneğin, Muhacirosman Mahallesi’ndeki çiftçiler, domates, biber, patlıcan, salatalık, kavun ve karpuz hasat etmeye başladılar.

Çiftçiler, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’ndan aldıkları fide, gübre ve tohum desteklerinden dolayı memnun olduklarını belirtiyorlar. Hasat için ailecek tarlalara giden çiftçiler, bu yıl verimin oldukça güzel olduğunu ifade ediyorlar. Destek nedeniyle teşekkürlerini ileten çiftçilerden bazıları, ürün kalitesinin ve verimin diğer yıllara göre daha iyi olduğunu dile getiriyor.

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu