Gaziantep Siyaset Haberleri

Beylerbeyi Devlet Hastanesi 2026’da Açılarak 100 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Beylerbeyi Devlet Hastanesi 2026’da Açılarak 100 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Beylerbeyi Devlet Hastanesi 2026’da Açılarak 100 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 500 yatak kapasiteli Beylerbeyi Devlet Hastanesi inşaat çalışmalarının 2026 yılında başlayacağını açıkladı. Bu büyük sağlık yatırımı, Kuzeyşehir ve Beykent bölgelerinde yaşayan vatandaşların uzun süredir beklediği önemli bir ihtiyacı karşılayacak.

Beylerbeyi Devlet Hastanesi 2026'da Açılarak 100 Bin Nüfusa Hizmet Verecek

Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı’na arsa tahsisinde bulunduklarını belirterek, AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ile Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de projeye büyük destek verdiğini söyledi. Yapımı planlanan hastane, toplamda 7 mahalledeki yaklaşık 100 bin nüfusa hizmet sunacak, ayrıca OSB ve çevre ilçelerden hastalar da faydalanabilecek.

Yeni hastane, 200 poliklinik odası, 160 yoğun bakım yatağı ve 18 ameliyat salonuyla modern sağlık hizmetleri sunacak. Ayrıca doğum odaları, diyaliz merkezi, fizik tedavi rehabilitasyon ünitesi ile laboratuvar ve görüntüleme hizmetleri (röntgen, bilgisayarlı tomografi, ultrason) gibi birçok alanda donatılarak sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştıracak.

İlerleyen aşamalarda hastane kapasitesinin 800 yatağa yükseltilmesi planlanıyor. Şehre ve bölge halkına hayırlı olması dileğiyle, Yılmaz emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu