Gaziantep’te Öğrencilerden Çikolata Üretimiyle Yıllık 3 Milyon TL Gelir

Gaziantep’te Öğrencilerden Çikolata Üretimiyle Yıllık 3 Milyon TL Gelir
Gaziantep’te Öğrencilerden Çikolata Üretimiyle Yıllık 3 Milyon TL Gelir
Gaziantep’te Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, kurdukları marka ile çikolata üretimi yaparak yılda 3 milyon TL gelir elde ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteği ile açılan çikolata atölyesinde geleceğin çikolata ustaları yetiştiriliyor. Okul bünyesinde sınırlı imkânlarla başlayan üretim, kısa sürede seri üretim aşamasına geldi.
Öğrenciler, çeşitli çikolata türlerini—dubai çikolatasından beyaz ve bitter çikolataya, karamelli ve fıstıklı çeşitlere kadar—profesyonel olarak üretiyor. Üretilen ürünler sosyal medya üzerinden ve çeşitli kamu kurumları ile özel firmalara satılıyor. Bu sayede öğrenciler hem meslek öğreniyor hem de aylık 6331 TL gelir elde ederek aile bütçesine katkıda bulunuyor.
Okul Müdürü Zabit Yılmaz, çikolata atölyesinin 2023 yılında faaliyete geçtiğini ve sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli elemanların yetiştirilmesi için kurulduğunu belirtti. Ayrıca öğrencilerin hem meslek öğrenip hem de mesleki eğitim kapsamında asgari ücretin yüzde 30’u kadar kazandığını ifade etti. Eğitimlerin sonunda öğrencilere kalfalık, ustalık ve iş yeri açma belgeleri ile EUROPES sertifikası veriliyor.
Öğrencilerden Nisanur Uçsal ve Buse Ceyhan ise okulda aldıkları eğitimle hem meslek sahibi olmanın mutluluğunu yaşadıklarını hem de kendi iş yerlerini açmak için heyecanlandıklarını dile getirdi.
Gaziantep’te bu başarılı proje sayesinde öğrenciler hem meslek öğrenip hem de devlet ekonomisine katkı sağlarken, kendileri de gelir elde ediyor.
Kaynak: Sondakika




