Şehitkamil’de Gençlerin Cumhuriyet Coşkusuyla Yeşeren Bayraklı Kortej ve Fidan Dikimi

Şehitkamil’de gençler, Cumhuriyet için yürüdü
Şehitkamil’de gençler, Cumhuriyet için yürüdü
Şehitkamil Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında Bayraklı Kortej Yürüyüşü ve Fidan Dikimi düzenledi. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte gençlerin ellerinden 102 fidan toprakla buluştu ve böylece Cumhuriyet Ormanı oluşturuldu.
Başkan Umut Yılmaz, Cumhuriyet Bayramı’nı Gaziantep’e yakışan bir coşkuyla kutladıklarını vurguladı ve 29 Ekim’deki 102 Araçla Cumhuriyet Korteji etkinliğinin bu coşkuyu zirveye taşıyacağını belirtti.
Etkinlikler Naci Topçuoğlu Caddesi’nde başladı ve Türk bayraklarıyla donatılmış kortej marşlar eşliğinde Tuncay Kara Caddesi’ne kadar devam etti. Yürüyüş boyunca halkın birlik ve beraberlik içinde olduğu görülürken, balkonlardan alkış sesleri yükseldi. Gençler Fatih Toker ve orkestrasının konseriyle bayram sevincini doyasıya yaşadı.
Yürüyüşün sonunda olan alanda oluşturulan Cumhuriyet Ormanı’nın ilk 102 fidanı Belediye Başkanı Umut Yılmaz ve öğrenciler tarafından dikildi. Başkan Yılmaz, fidanların Cumhuriyet gibi kök salarak büyüyeceğini ifade etti.
Başkan Yılmaz, 29 Ekim’de gerçekleştirilecek 102 Araçla Cumhuriyet Korteji’ne herkesi davet etti ve Cumhuriyetin özgürlük, eşitlik ve umut anlamına geldiğini vurguladı. Her yıl geleneksel hale getirdikleri bu kortej ile herkesin Cumhuriyet coşkusunu yaşamasını istediklerini belirtti.
Fidan dikimi sonrası marşlar söylenip, hatıra fotoğrafları çekilerek etkinlik sona erdi.
Kaynak : Sondakika




