İçişleri Bakanlığı’ndan 6 İlde Düzenlenen 9 Suç Örgütüne Operasyon: 61 Gözaltı

9 Suç Örgütüne Operasyon: 61 Gözaltı
9 Suç Örgütüne Operasyon: 61 Gözaltı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son 2 hafta içerisinde jandarma birimlerince 6 farklı ilde gerçekleştirilen operasyonlarda, dolandırıcılık ve tefecilik yapan 9 organize suç örgütüne yönelik kapsamlı çalışmalar yapıldığını açıkladı.
Yapılan operasyonlarda, hesaplarında son 2 yılda toplam 2 milyar 408 milyon TL işlem hacmi tespit edilen 61 şüpheli yakalanarak adli mercilere sevk edilmiş, bunların 46’sı tutuklandı, 15’i hakkında ise adli kontrol kararı verildi.
Operasyonların detaylarında; Gaziantep’teki suç örgütlerinin sahte yatırım danışmanlığı ilanları aracılığıyla dolandırıcılık yaptığı, Muğla’da sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları 244 kişinin sahte yatırım sitelerine yönlendirilerek mağdur edildiği, Balıkesir’de ise uyuşturucu ticareti ve tefecilik faaliyetlerinin organize edildiği ortaya konuldu.
Diyarbakır’da şüphelilerin baskı, darp, cebir ve tehditle arazilerin tapularını kendi üzerlerine almaya çalıştıkları, Zonguldak’ta sosyal medya hesapları üzerinden sahte sınavsız ehliyet ilanıyla dolandırıcılık gerçekleştirdikleri ve Sivas’ta tefecilik yaptıkları belirlendi.
Soruşturmalar kapsamında, Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından gerekli işlemler başlatıldı ve şüpheliler adalete teslim edildi.
Kaynak: Sondakika




