Gaziantep’te 2 Ocak 2026 Cuma Günü Eğitime Kar Yağışı Nedeniyle Ara Verildi

Gaziantep’te Eğitime Kar Tatili
Gaziantep’te Eğitime Kar Tatili
Gaziantep’te son iki gündür etkili olan yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle, 2 Ocak 2026 Cuma günü eğitime bir günlük ara verilmiştir. Valilikten yapılan açıklamada, meteorolojik değerlendirmeler doğrultusunda sıcaklıkların düşmesi, buzlanma riskinin artması ve okullarda salgın hastalık olasılığı nedeniyle; Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmi ve özel tüm eğitim kurumları, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na bağlı kreşler ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Kur’an kurslarının tatil edildiği bildirildi.
Özellikle öğrenci ve eğitimcilerin sağlığı ile trafik güvenliği göz önünde bulundurularak alınan bu karar kapsamında, anaokulu ve ilkokulda çocuğu olan kadın personel, engelli, ağır kronik rahatsızlığı bulunan ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır. Sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin izin durumu ise ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir.
Bu kapsamda Gaziantep’teki eğitim faaliyetleri, hava koşullarının iyileşmesine kadar geçici olarak durdurulmuş olup, vatandaşların gerekli tedbirleri almaları tavsiye edilmektedir.
Kaynak : Sondakika




