Gaziantep Sanayi Odası 2026 Yılı İlk Meclis Toplantısı Değerlendirildi

Gaziantep Sanayi Odası 2026 Yılı İlk Meclis Toplantısı Değerlendirildi
Gaziantep Sanayi Odası 2026 Yılı İlk Meclis Toplantısı Değerlendirildi
Gaziantep Sanayi Odası’nda (GSO) 2026 yılının ilk meclis toplantısı, GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu yönetiminde; Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Meclis ve Meslek Komite Üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıda küresel ve ulusal ekonomik gelişmeler, sanayicilerin mevcut sorunları ve 2026 yılı hedefleri ele alındı. Üretim, ihracat, finansmana erişim, istihdam, yeşil dönüşüm, dijitalleşme ve yapay zeka gibi sanayi dünyasını doğrudan ilgilendiren alanlarda değerlendirmeler yapıldı.

GSO Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, yeni yılın sanayi camiası ve toplum için hayırlı olmasını dileyerek, birlik ve dayanışmanın önemini vurguladı. Zorlu küresel şartlara rağmen Gaziantep sanayisinin üretmeye, ihracat yapmaya devam ettiğini, bunda sanayicilerin kararlılık ve girişimci ruhunun etkili olduğunu belirtti. Aynı zamanda finansman zorlukları, maliyet baskıları ve nitelikli iş gücü ihtiyacı gibi alanlarda mücadele edildiğinin altını çizdi.
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ise 2025’in iş dünyası için zorlu bir yıl olduğunu ifade etti. Avrupa başta olmak üzere hedef pazarlarındaki durgunluk, iç piyasa nakit akışındaki yavaşlama ve finansal kısıtlamaların etkisi vurgulandı. Ancak enflasyonun yavaşlaması ve Merkez Bankası faiz indiriminin umut verici olduğu belirtildi. Ünverdi, Gaziantep sanayisinin güçlü altyapısı ile 2026 yılında ileri teknoloji ve yenilikçi projelerle geleceğe hazırlanmayı hedeflediklerini aktardı.
Ünverdi, Gaziantep’in ekonomik performansını değerlendirerek; 2025’te Türkiye’de en fazla ihracat yapan iller arasında 6. sırada yer aldığını, 10 milyar 145 milyon 26 bin dolar ihracat gerçekleştirdiğini ve Irak ile ABD’nin en önemli ihracat pazarı olduğunu açıkladı. İhracatın sektör dağılımında tekstil yüzde 36 ile ilk sırada, ardından tarımsal sanayi ve hububat ürünleri yüzde 34,1, kimya ve plastik ürünleri ise yüzde 12,6 pay alıyor.
Toplantı, katılımcıların görüş ve önerilerinin paylaşımıyla sona erdi.
Kaynak: Sondakika



