Gaziantep Gündem Haberleri

Alanya’da Yeni Dünya Kebabı Tanıtıldı

Alanya’da Yeni Dünya Kebabı Tanıtıldı

Alanya Üniversitesi’nde muşmula (yeni dünya) kebabının Alanya’da tanıtılması için Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner mangalın başına geçti.

Alanya'da Yeni Dünya Kebabı Tanıtıldı

Alanya Üniversitesi binasının mutfağında düzenlenen etkinliğe Alanya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Turan Sağer, üniversitede görev yapan akademisyenler ile öğrenciler katıldı. Halk arasında ‘yeni dünya kebabı’ olarak da bilinen, olgunlaşmış muşmula meyvesinin kıyma ile doldurularak pişirilmesiyle hazırlanan geleneksel lezzetin tanıtımı için akademik çalışma başlatıldı.

Özellikle Gaziantep mutfağının özgün lezzetlerinden biri olan, tatlı-ekşi dengesiyle damaklarda unutulmaz iz bırakan, Türkiye’nin birçok şehrinde Malta eriği olarak bilinen Alanya’da yeni dünya veya muşmula meyvesinin hasadına başlanmıştı. Meyvenin kebabının yapılması için de çalışmalar başladı. Alanya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümünde okuyan öğrenciler, yeni dünya kebabını yapmak üzere çalışmalarına başladı. Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi ve Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner mangalın başına geçerek yeni dünya kebabını yaptı.

Prof. Dr. Mehmet Durdu Öner açıklamasında, “Yeni dünya kebabının sağlık açısından çok yararlı olduğunu ve bu kebabın tanıtılması için çaba gösterdiklerini” belirtti. Ayrıca, “Öğrencilere yeni dünya kebabının nasıl yapılacağını öğretiyoruz. Basın mensuplarını davet ettik ki bu yemeğin Alanya’da tanıtılması ve restoranlara girmesi lazım. Çok değişik bir kebap türü, tabi burası için” dedi.

Öner, “Alanya’nın Antalya yöresinin muşmula üretiminin yarısını karşıladığını, pek çok kişiyle konuştuğunda yeni dünya kebabını tadan kişi sayısının az olduğunu ve tattıklarında beğendiklerini” ifade etti. “Bu ürün restoranlara girerse yabancıların damak zevkine de uygun bir ürün olacağını, ekşi ve tatlı tatların bir arada bulunabildiğini, sağlık açısından da çok yararlı olduğunu ve yüksek miktarda vitamin ile lif içerdiğini” belirtti. “Hem göze hem mide sağlığına oldukça faydalı olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini” sözlerine ekledi. Son olarak, “Umarız bundan sonra bu şehrin yararını görürüz ve ürünün daha fazla tüketilmesini sağlarız” dedi.

Kaynak : Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu