Gaziantep Dünya Haberleri

Suç Örgütüne İkinci Dalga Operasyonu: Gayrimenkulleri Sahte Belgelerle Satıyorlardı

Suç Örgütüne İkinci Dalga Operasyonu: Gayrimenkulleri Sahte Belgelerle Satıyorlardı

Suç örgütüne ikinci dalga operasyonu kapsamında, gayrimenkulleri sahte belgelerle satan organizasyon çökertildi. Yalova Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, “Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve yönetmek”, “Nitelikli dolandırıcılık”, “Resmi ve özel belgede sahtecilik”, “Kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi” ve “Rüşvet” suçlarından yürüttüğü çalışmalar sonucunda, çeşitli şirketlerin gayrimenkullerini sahte belgelerle satan suç örgütünün faaliyetlerini tespit etti.

Suç Örgütüne İkinci Dalga Operasyonu: Gayrimenkulleri Sahte Belgelerle Satıyorlardı

7 Kasım 2024 tarihinden itibaren sürdürülen çalışmalarda, örgütün Yalova, İstanbul, Ordu, Antalya ve Bursa’da faaliyet gösteren farklı şirketleri ele geçirildi.

İlk Operasyonda Örgüt Lideri Yakalandı

Türkiye’de ilk kez tespit edilen bir dolandırıcılık yöntemiyle sahte evrak üreten ofis deşifre edilip, 17 Aralık 2024’te düzenlenen operasyonda örgüt lideri N.U. ile birlikte toplam 13 şüpheli gözaltına alındı. Mahkemeye çıkarılan şüpheliler tutuklandı.

Yeniden Yapıyı Toparlamaya Çalışıyorlardı

Soruşturma devamında, örgütün yönetici kadrosunda yer aldığı tespit edilen M.K.’nin yeni üye kazandırarak yapıyı yeniden yapılandırmaya çalıştığı belirlendi. 13 Mayıs’ta yapılan ikinci dalga operasyonunda, örgüt yöneticisi M.K. ile birlikte 12 kişi gözaltına alındı. Aramalarda, 14 dijital materyal, 2 sahte noter evrakı, 9 mm çapında ruhsatsız el yapımı tabanca ve 10 mermi ele geçirildi. M.K.’nin ayrıca Bakırköy 6. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından ‘Resmi belgede sahtecilik’ suçundan aranmakta olduğu tespit edildi.

İfade işlemlerinin ardından 4 şüpheli serbest bırakılırken, 8 şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkanlar arasında adli kontrol şartıyla serbest bırakılanlar ve tutuklananlar bulundu. Tutuklananlar arasında örgüt yöneticisi M.K., H.Ş., S.Ç. ve H.K. yer aldı.

Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 17’ye yükselirken, suç örgütünün yaklaşık 50 milyar lira piyasa değeri olan toplam 8 şirketi bulunduğu öğrenildi. Örgüt, bu şirketlere sözde müdür atayarak gayrimenkulleri satmaya çalıştı; polis zamanında müdahale ederek engelledi.

Yeniden Yapıyı Toparlamaya Çalışıyorlardı

Kaynak: Ntv

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu