Gaziantep Ekonomi Haberleri

2026 Yılı Araban İlçesi Buğday Tohumu Hazırlık Çalışmaları Tamamlandı

2026 Yılı Araban İlçesi Buğday Tohumu Hazırlık Çalışmaları Tamamlandı

2026 Yılı Araban İlçesi Buğday Tohumu Hazırlık Çalışmaları Tamamlandı

Gaziantep’in Araban ilçesinde çiftçiler, 2026 yılı buğday ekimi için tohumluk hazırlıklarını tamamladı.

2026 Yılı Araban İlçesi Buğday Tohumu Hazırlık Çalışmaları Tamamlandı

Araban Ziraat Odası Başkanı Hasan Altun, “Her yıl ortalama olarak 100 bin dönüm alan üzerinde buğday ekimi gerçekleştirildiği Araban ilçesinde, çiftçilerimiz, makarnalık sert buğday ve ekmeklik buğday ekimi için ayırdıkları tohumluk hazırlıklarını tamamladı” ifadesinde bulundu.

Arabanlı çiftçilerden Yusuf Karataş ise, “Bu yıl buğday ekimi için hazırladığım 300 dönüm alanın bir dönümüne tohum olarak hazırladığım makarnalık sert buğday tohumundan 30 kilogram ekim yapacağım” dedi.

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu