Gaziantep Ekonomi Haberleri

Gaziantep’te Balık Sezonunda Tüketim Rekoru Kırılıyor

Gaziantep’te Balık Sezonunda Tüketim Rekoru Kırılıyor

Gaziantep’te Balık Sezonunda Tüketim Rekoru Kırılıyor

Gaziantep'te Balık Sezonunda Tüketim Rekoru Kırılıyor

Gastronomi diyarı Gaziantep’te sonbaharla birlikte halkın balığa olan ilgisi artarken, balık tüketimi geçtiğimiz yıllara oranla büyük bir yükseliş gösterdi. Soğuyan havalar balık pazarlarını hareketlendirirken, balıkçı esnafı da satışlardan memnun. Karadeniz, Akdeniz ve Ege’den gelen taze balıklar, şehrin zengin mutfağını taçlandırıyor.

Özellikle palamut, hamsi, istavrit, çupra ve levrek gibi çeşitler tezgahlarda yerini alırken, fiyatlar 250 liradan başlayıp, balığın çeşidine ve kalitesine göre bin 500 liraya kadar çıkabiliyor. Gaziantep halkı, sağlık açısından zengin omega 3 içeren balığı sofralarının yeni vazgeçilmezi haline getiriyor. Balık sezonunun açılmasıyla birlikte, balıkçılar tezgahlara farklı balık türleri ekleyerek çeşitliliği artırdı ve böylece müşterilerini memnun etmeye devam ediyorlar.

Balıkçı esnafından Ali Tekin, balığın tüketiminin arttığını, halkın bağışıklık sistemini güçlendirmek için sıkça balık tercih ettiğini belirtti. Yine esnaf Yılmaz Akdeniz, havaların soğumasıyla balık satışlarının daha da artmasını beklediklerini ifade etti. Gaziantep’in aslında kebap şehri olmasına rağmen kış aylarında balığın daha çok tüketildiğini söyledi.

Sezonun açılmasının üzerinden 45 gün geçen satıcılar da satışlardan memnun olduklarını dile getirirken, fiyatların uygun olduğunu ve çeşitlerin hazır olduğunu belirtti. Vatandaşlar ise sürekli kebap yerine balığın insanlar için değişik ve sağlıklı bir alternatif olduğunu söyleyerek balık sezonunun başlamasını memnuniyetle karşılıyor.

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu