Gaziantep Gastronomi Festivalinde Yuvalamada Zirve Yarışı ve Gaziantepli Kadınların Başarısı

Gastronomi festivalinde Gaziantepli hanımlara meydan okudu: Yuvalamada ilk 5’teyim
Gastronomi festivalinde Gaziantepli hanımlara meydan okudu: Yuvalamada ilk 5’teyim
Gaziantep’te sanat ve mutfak iç içe geçerken, Kültür Yolu Festivali kapsamında eşsiz Antep mutfağı ve kültürü dünyaya açılmaya devam ediyor. UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı’nda gastronomi alanında Türkiye’yi temsil eden ilk şehir olan Gaziantep, festivalle büyük bir coşku yaşıyor. Festival Park’ta Gaziantep’in zengin mutfak kültürünü tanıtan aşçılar, baklava ve kebabın ötesindeki çeşitliliği vurgulayarak herkesi festivale davet ediyor.
Namık Baydar Sofrası, Gaziantep’in zengin mutfağından en çok tercih edilen 5 yöresel yemeği (yuvalama, ekşili köfte, dolma, sarma ve içli köfte) GastroAntep standında sunuyor. Festival süresince bu yemeklerle misafirlerini ağırlayacaklarını belirten Namık Baydar, 70 çeşit yemek arasından festival için seçtikleri bu spesiyallerin büyük ilgi gördüğünü ifade etti.
Festivaldeki yoğun ilginin yanı sıra çevre illerden de büyük bir katılım olduğunu dile getiren Baydar, hijyen ve kaliteli malzeme kullanımı sayesinde taleplerin arttığını söyledi. UNESCO’nun Gaziantep’in 50 yöresel yemeğini koruma altına aldığını hatırlatan Baydar, festivalin ilk gününde 2 bin 500 kişiye; devam eden günlerde ise 5 bin kişiye yemek servisi yaptıklarını belirtti.
Yuvalama konusunda iddialı olduğunu söyleyen Namık Baydar, Gaziantep’te 3 milyon nüfus içinde yuvalamada ilk 5’e girebileceğini vurguladı ve Gaziantepli kadınların mutfaktaki başarısına saygı duyduğunu ifade etti.
Kaynak : Haber7







