Gaziantep Hayvanat Bahçesi Kışa Hazırlanıyor
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Kışa Hazırlanıyor
Gaziantep Hayvanat Bahçesi Kışa Hazırlanıyor
TÜRKİYE’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kış hazırlıkları başladı.
TÜRKİYE’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nde havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kış hazırlıkları başladı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Tabiat Parkı Müdürü Celal Özsoyler, havaların soğumasıyla birlikte kış menülerine geçtiklerini ve kendilerini enerji açısından zengin besinlerle beslemeye başladıklarını söyledi.
Havaların soğumasıyla birlikte hayvanlar, Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise dördüncü büyük tabiat parkındaki kışlık barınaklara taşındı. Barınaklarda ısıtma sistemleri devreye alınarak özel menüler hazırlanmaya başlandı. Kış aylarında onları sıcak ve enerji dolu tutacak kuru üzüm, incir ve rezene ile beslemenin yanı sıra papağan ve kuş yemlerinde de özel losyonlar kullanılmaya başlandı.
\’KIŞ SEZONUNA HAZIRIZ’
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı Müdürü Celal Özsoyler, parkta 380 türden 8 bin hayvanın bulunduğunu, havaların soğumasıyla hayvanların kışlık barınaklara götürüldüğünü söyledi.
Her hayvanın sağlıklı koşullarda hayatta kalabilmesi için en ince ayrıntıya kadar düşünüldüğünü kaydeden Özsoyler, belirli türlere özel menüler hazırladıklarını ve menü sayısını artırdıklarını belirterek şöyle konuştu:
“Soğukların gelmesiyle birlikte burada yaşayan can dostlarımız ve hayvanlar için kış menüleri hazırlamaya başladık.
Özellikle kuşlarımıza, onlara daha fazla enerji verecek ve onları daha sıcak tutacak mineraller ve besinler veriyoruz. Ayrıca diyetlerine özel vitamin ve mineraller de ekliyoruz.
Ayrıca sığınaklarımızın tamamı ısıtma sistemi ile donatılmıştır. Sıcaklık ve nemi düzenleyerek sıcak kalmalarını sağlıyoruz. Yine havalar soğuduğunda fillerimize enerji verecek kuru üzüm, incir, keçiboynuzu ve meyvelerle besliyoruz. Zürafamız da bizim için çok önemli. Barınaklarının ısınması ve nemi çok önemlidir.
Ayrıca zürafalarımızı enerjik ve sıcak tutmak için incir, üzüm ve sıcak yiyeceklerle besliyoruz. Soğukların gelmesiyle birlikte kış menüsüne geçtik.
Hayvanlarımızı Gaziantep Doğal Yaşam Parkı’nda kış menüleriyle besliyoruz. “Yazın yırtıcı hayvanlarımızı 3-3,5 kilo etle beslerken şimdi 5-5,5 kilo et veriyoruz.”