Gaziantep Gündem Haberleri

Türk Kızılayından Depremzede Kadınlara Özel Gastronomi Eğitimi Programı

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Türk Kızılay, deprem bölgesindeki kadınların istihdama katılımını desteklemek üzere ünlü şefler eşliğinde Gaziantep, Hatay ve Adıyaman’da düzenlediği “İyilikle Pişen Hayatlar” atölyelerinin dördüncüsünü İstanbul’da gerçekleştirdi.

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

20 depremzede kadın programa katıldı. Kahramanmaraş’tan 20 depremzede kadının katıldığı atölyenin ilk günü, ünlü şef Danilo Zanna’nın ev sahipliğinde gerçekleşti. Şef Zanna rehberliğinde pizza ve makarna yapım tekniklerini öğrenen kadınlar, ikinci gün ise şefler Beyza Huri Aydın ve Barbaros Yoloğlu liderliğinde Kartal’daki Kızılay Huzurevi’nde tatlı atölyesine katıldı. Burada hazırladıkları tatlıları huzurevi sakinlerine ikram ettiler ve ardından ünlü şef Somer Sivrioğlu’nu restoranında ziyaret etme fırsatı buldular.

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz açılışta, “İyilikle Pişen Hayatlar atölyelerimizi, yemek yaparken rehabilite olmak isteyen ve bunu meslek haline getirmek arzusunda olan kadınlar için düzenliyoruz. Şeflerimiz işe girmek isteyen herkese kapılarını açıyor. Türkiye’nin dört bir yanındaki istihdama katılmak isteyen kadınlarımıza fırsat sunmak en büyük hedefimiz.” dedi.

Şef Danilo Zanna ise, “Bu zor süreçte umut vermek en büyük hediye. İyilikle Pişen Hayatlar’ın parçası olmaktan gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Şef Somer Sivrioğlu, projeye destek vererek, “Depremzede kadınların yemek yapma yeteneklerini ticari girişime dönüştürmek için çalışıyoruz. Kızılay’la birlikte bu hayatlara dokunmaktan mutluyuz.” diye konuştu.

Türk Kızılayından depremzede kadınlara gastronomi eğitimi desteği

Katılımcı kadınlar, İstanbul’da gördükleri program sayesinde umut ve cesaret bulduklarını belirtti. Kahramanmaraş’tan İlkay Adlamış bazlama yaparak geçindiğini ve öğrendiklerini uygulayacağını ifade ederken, 23 yaşındaki Nursena Akpınar ise pastane açma hayalinden bahsetti ve atölyeden aldığı pastacılık eğitiminin kendisi için çok değerli olduğunu söyledi.

KAYNAK: Haber7

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu