Gaziantep Gündem Haberleri

2 günde 111 yangın çıktı

2 günde 111 yangın çıktı

2 günde 111 yangın çıktı

İletişim Başkanlığı, son iki günde 111 yangın çıktığını ve 106’sının söndürüldüğünü duyurdu. Açıklamada, meteorolojik açıdan yangın riski yüksek günlerden geçtiğimiz belirtilerek, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması, bağıl nem oranının düşmesi ve rüzgarın kuvvetli esmesi nedeniyle yangınlara karşı kritik bir hassasiyet oluştuğu ifade edildi.

27-28 Haziran 2025 tarihlerinde ülke genelinde 49 orman ve 62 ziraat yangını olmak üzere toplam 111 yangın meydana geldiği bildirildi. Bu yangınların 106’sının hızlı ve etkili müdahale ile kontrol altına alındığı, devam eden 5 orman yangınına ise müdahale çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

2 günde 111 yangın çıktı

Müdahalesine devam edilen yangınlar şu bölgelerde yer alıyor:

  • Sakarya / Bilecik
  • Manisa / Akhisar
  • Balıkesir / Havran
  • Gaziantep / Nurdağı
  • Kahramanmaraş / Pazarcık

Kara ve hava unsurları yangınlara karşı azami gayretle görev yapmakta, riskli bölgelerde ekip ve ekipman takviyeleri gerçekleştirilmiştir. Gelişmeler anlık olarak takip edilmekte ve gerekli koordinasyon, Orman Genel Müdürlüğü Yangın Yönetim Merkezi tarafından sağlanmaktadır.

Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü, rezerv güçlerle beraber toplam 27 uçak, 105 helikopter, 14 İHA, 6.000’e yakın arazöz ve iş makinası, 4.796 yangın havuzu ve göleti, 776 gözetleme kulesi, 25 bin orman kahramanı, 131 bin gönüllü ile yangınlara karşı teyakkuz halindedir.

Kaynak: Sozcu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu