Gaziantep Gündem Haberleri

Ramazan’da Ayva Kebabı: Gaziantep’in Lezzet İlgisi

Ramazan’da Ayva Kebabı İlgi Görüyor

Gaziantep’in mevsimsel lezzetlerinden biri olan ayva kebabı, Ramazan ayında büyük ilgi görüyor. Bu özel kebap, restoranlarda yoğun bir talep görmekte. Misafirlerin favorisi haline gelen ayva kebabı, belirli aylarda hazırlanarak odun ateşinde pişiriliyor. Özel nar ekşili sos ile tatlandırıldıktan sonra, bakır sahanda dinlendiriliyor ve kısık ateşte demlenerek servis ediliyor. Restoran yetkilileri, şimdiye kadar müşterilerinden olumlu geri dönüşler aldıklarını ve herkesin yemeklerden memnun kaldığını belirtiyor.

Restoran şefi Yusuf Pektaş, “Ayva kebabı, kebap çeşitlerimiz arasında en çok ilgi görenlerden biri. Misafirlerimizin çoğu yerli ve yabancı turistlerden oluştuğu için restoranımızda yoğun bir hareketlilik var. Ramazan’a özel yemeklerimizden özellikle yuvarlama da çok fazla tüketiliyor. Ayva kebabımızın fiyatı 460 TL’dir” dedi.

Ayrıca, ayva kebabını ilk kez deneyen Günçe Erdal, “Ayva kebabını çok duydum. Denemek istiyorum. Lezzetinin güzel olduğunu düşünüyorum” şeklinde ifade etti.

Ramazan'da Ayva Kebabı: Gaziantep'in Lezzet İlgisi

Kaynak: Sondakika

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu