Gaziantep Ekonomi Haberleri

Karsan, 2025’te Cirosunu 400 Milyon Euro’ya Çıkarmayı Hedefliyor

Karsan, 2025’te cirosunu 400 milyon Euro’ya çıkarmayı hedefliyor

Karsan Üst Yöneticisi (CEO) Okan Baş, 2025 yılı için yüzde 30’luk büyümeyi sürdürme hedeflerini belirtti. Baş, “Bunun karşılığında elde edeceğimiz ciroyu 350-400 milyon Euro’ya çıkaracağız. Elektrikli ciromuzu da 200-250 milyon Euro’ya taşımayı beklediğimiz bir yıl olacak.” dedi. Karsan’ın 2024 yılı değerlendirmesi ve 2025 yılı hedefleri, Karsan CEO’su Okan Baş’ın sunumuyla gerçekleştirildi.

Baş, geçen yıl birçok ülkede seçim yapıldığını ve son çeyrekte yaşananlar ile öncesindeki yeniliklerin dünyayı sarsan yıkıcı değişimlere yol açtığını ifade etti. Bu olumsuzluklara rağmen şirket olarak iyi sonuçlar elde ettiklerini vurguladı. 2024 yılında, bir önceki seneye göre 240 milyon Euro olan cirolarını 296 milyon Euro’ya çıkardıklarını, elektrikli cirolarının toplam ciro içinde yüzde 54’ün üzerine çıktığını belirtti.

Karsan, Avrupa’daki elektrikli dönüşüm hızının toplu ulaşımda devam ettiğini ve bu durumun kendileri için büyük bir potansiyel sunduğunu ifade etti. 2019 ve 2024 yılları arasında Türkiye’den Avrupa’ya ihraç edilen 1258 elektrikli aracın 1033’ünün Karsan markalı olduğunu ve bu nedenle Avrupa’daki pazar payının yüzde 4,5’e yükseldiğini belirtti.

Karsan, 2025'te Cirosunu 400 Milyon Euro'ya Çıkarmayı Hedefliyor

Baş, 2025’te elektrikli, hidrojen ve otonom ürün gamını çeşitlendireceklerini ve yeni ürünlerle pazar potansiyellerini genişleteceklerini dile getirdi. Hedeflerinin elektrikli dünyadaki varlıklarını artırmak ve satış sayılarını 700’e çıkarmak olduğunu ifade etti. Ayrıca, Renault ile 51 bin adet üretim hedeflediklerini ve otomotiv sektöründe büyümeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak: Sozcu

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu