Türkiye, NATO Amfibi Görev Kuvveti’ne liderlik ediyor
Türkiye’nin katıldığı dev tatbikat… NATO’nun son yıllardaki en büyük deniz tatbikatına Türkiye, İspanya, Almanya, Hırvatistan, ABD, Fransa, Yunanistan, Portekiz ve İtalya’dan yaklaşık 4 bin kadar asker, 30 askeri gemi, 2 denizaltı, amfibi birimler ve hava araçları katılıyor.
4 NİSAN’A KADAR SÜRECEK
Cadiz Körfezi’nde bugün başlayan NATO’nun Dynamic Mariner/Flotex 25 tatbikatı 4 Nisan’a kadar devam edecek.
UYGULAMA KABİLİYETİ HAYATA GEÇİRİLECEK
Tatbikata ev sahipliği yapan İspanya’nın Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, insansız araçlar gibi yeni teknolojilerin deniz operasyonlarına entegrasyonunun test edileceği tatbikatta, NATO’ya karşı orta ve yüksek yoğunluklu bir senaryoda, deniz gücünü yansıtma ve deniz kontrolünü uygulama kabiliyetinin hayata geçirileceği bildirildi.
4 GEMİ İLE KATILIYORUZ
İlk kez NATO Amfibi Görev Kuvveti’nin komutasını alacak olan Türkiye, bu tatbikata TCG Sancaktar, TCG Bayraktar, TCG Oruçreis ve TCG Gaziantep ile katılıyor.
Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)