Gaziantep Büyükşehir ve Yeşilay bağımlılıklara karşı güçlerini birleştiriyor
Gaziantep Büyükşehir ve Yeşilay bağımlılıklara karşı güçlerini birleştiriyor
Gaziantep Büyükşehir ve Yeşilay, bağımlılıkla mücadelede güçlerini birleştiriyor. Bu proje ile farkındalık artırmayı, gençleri zararlı alışkanlıklardan korumayı ve toplumun tüm kesimlerini bağımlılığa karşı seferber etmeyi amaçlıyor. Proje, Gaziantep Modeli adıyla tüm kurumları bir araya getiriyor ve toplam 3 fazdan oluşuyor. İlk etap 15 ay sürecek. Toplantıda, bağımlılıkla mücadelede kent gücünün artırılması, Yeşilay ve YEDAM hizmetlerinin bilinirliğinin yükseltilmesi, gençlerin sağlıklı yaşam tarzlarını benimsemesi, toplumsal bağımlılık algısının dönüştürülmesi ve bilinçlendirme faaliyetleri planlandı.
PROGRAMDA HAYIRSEVER ÇAĞDAŞ’IN YEDAM BAĞIŞI İÇİN İMZALAR ATILDI
Programda, hayırsever Burhan Çağdaş tarafından Yeşilay’a YEDAM olarak kullanılmak üzere hibe edilen binanın devri için protokol imzalandı. Toplantıya Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doç. Dr. Mehmet Dinç katıldı.
ŞAHİN: TIBBİ TEDAVİDEN SONRA MUTLAKA SOSYAL TEDAVİ GEREKİYOR
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, projenin önemine vurgu yaparak, şunları söyledi:
“Zararlı alışkanlıkların hepsi insanın aklına zarar verir. Aklı korumak gerekiyor. İnsanların malı, canı, ailesi bize emanet ve biz de sorumluyuz. Yaşanan sorunları tek başımıza çözemeyiz, akıllı şehirde akıllı olmamız lazım. Yeşilay’ın yönetmeliği bizim psikiyatri klinikleri çalışma metodumuzda kullanılıyor. Tıbbi tedaviden sonra mutlaka sosyal tedavi gerekiyor. İkisini aynı anda yürütmediğimiz sürece sonuç alınamaz. Bunu yapmak için buradayız ve önleyici tedbiri hayata geçirmemiz gerekiyor.”
BUNU BAŞARDIĞINIZDA TÜM TÜRKİYE’DE BAĞIMLILIĞA KARŞI ALTINDAN KALKACAK BİR MODELE DÖNÜŞECEK
Başkan Şahin, Yeşilay’ın demokratikleşme, yerelleşme ve sivilleşme ile ön planda olduğunu belirtti:
“Bu modeli en kolay uygulayacağımız yer burası. Şehirde ortak akıl buna çok uygun. En önemli şey beşeri sermaye. Şehrin ruhu var. Türkiye Yüzyılı belediyeciliği kapsamında çalışıyoruz. Çalışma arkadaşlarım büyük gayret gösteriyor. Yeşilay’da da aynı manevi ruh var. Bunu başarabilirsek, Türkiye’de bağımlılığa karşı altından kalkacak bir modele dönüşecek. Gaziantep modeli bu.”
DİNÇ: BİZİM BAĞIMLILIKLARA KARŞI ÇOK HIZLI ÇOK ETKİLİ ADIMLAR ATMA TARİHİ SORUMLULUĞUMUZ VAR
Yeşilay’ın bağımlılıkla mücadelesi ve 105 yıllık tarihi üzerine bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Dinç, bağımlılık konusunun önemine dikkat çekti:
“Bağımlılıklara karşı çok hızlı ve etkili adımlar atma tarihi sorumluluğumuz var. Bağımlılık dalgası o kadar güçlü ki, sadece sivil toplum veya devlet yeterli değil. Toplumun tamamı mücadeleye sahip çıkmalı, çocuklarımız ve gençlerimizin sağlığı öncelik olmalı. Bütün gayretimizi bu yönde göstermeliyiz.”
GAZİANTEP’İN TARİHİNDE BAĞIMLILIKLA MÜCADELEDE DÖNÜM NOKTASI OLACAK BİR GÜNE BAŞLAMIŞ OLACAĞIZ
Dinç, Gaziantep’in avantajlarıyla beraber bağımlılıkla mücadelede dezavantajlar da olduğunu belirtti:
“Gaziantep güçlü ve avantajlı bir şehir. Bu avantajlar bağımlılığa karşı bazı dezavantajlar da oluşturuyor. Çok ümitliyiz. Birçok kişiyle görüştük. Bir büyükşehir belediye başkanı, ‘Bir yangın var’ diyerek, ‘Güçlerimizi birleştirelim, çocuklarımızı ve gençlerimizi kurtarmak için yapalım’ dedi. Bunu projelendirip planladık ve sizinle paylaşmak istiyoruz. Gaziantep’te bağımlılık mücadelesinde dönüm noktası olacak bir güne başlıyoruz. İlk etap 15 ay sürecek güçlü çalışma programına başladık.”
Kaynak: Haber7