Dülük Antik Kenti: Gaziantep’in İnanç ve Kültür Turizmi Merkezi

Dülük Antik Kenti: Gaziantep’in İnanç ve Kültür Turizmi Merkezi
Dülük Antik Kenti: Gaziantep’in İnanç ve Kültür Turizmi Merkezi
Gaziantep Kent Konseyi Başkanı Yusuf Erdem Güzelbey, insanlık tarihinin en eski yerleşim yerlerinden olan ve Roma döneminin önemli inanç merkezlerinden biri olan Dülük Antik Kenti’nin turizm merkezi haline geleceğini açıkladı.
Güzelbey, kentte yaşayan herkesin daha yaşanabilir bir şehir hedefiyle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. Bugün tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Gaziantep’in, henüz keşfedilmemiş birçok değerine vurgu yapan Güzelbey, Dülük Antik Kenti’nin binlerce yıldır kesintisiz iskan gördüğünü ve Hititler, Medler, Asurlular, Persler, Makedonya Kralı Büyük İskender’in İmparatorluğu ile Roma İmparatorluğu dönemlerine ev sahipliği yaptığını dile getirdi.
İlgi çekici bu antik kent için 3 yıl önce Ömer Selçuk Baz ve ekibi tarafından başlatılan master plan çalışmasının yaklaşık bu ay Koruma Kurulu’ndan onay aldığını belirten Güzelbey, artık projeyi hayata geçirme zamanı geldiğini ifade etti. Söz konusu projenin uygulama sürecinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Kent Konseyi iş birliği yaparak önemli sorumluluklar üstlenmiş durumdadır.
Bu gelişmelerle birlikte Dülük Antik Kenti, Gaziantep için önemli bir inanç ve kültür turizmi merkezi olma yolunda büyük bir adım atmış oldu.
Kaynak: Sondakika




