Gaziantep’te Kuru Bamyanın Kilosu 2 Bin TL’ye Çıktı: Hem Lezzet Hem Sağlık

Gaziantep’te Kuru Bamyanın Kilosu 2 Bin TL’ye Çıktı: Hem Lezzet Hem Sağlık
Gaziantep’te Kuru Bamyanın Kilosu 2 Bin TL’ye Çıktı: Hem Lezzet Hem Sağlık
Gazianteplilerin kış sofralarından eksik etmedikleri kuru bamya bu yıl tezgahlarda kilosu 2 bin TL’den satılıyor. 25 yıldır esnaflık yapan Ercan Bozlar, bamyanın her yıl daha fazla ilgi gördüğünü ifade ederek, hem lezzet hem sağlık açısından tercih edildiğini belirtti.
Bamyanın eklem ağrılarına iyi geldiğine dikkat çeken Bozlar, Gaziantep mutfağında genellikle ekşili yemeklerde kullanıldığını ve içerisine et ile nohut eklenerek besleyici, doyurucu öğünler yapıldığını söyledi. Şu anda kuru bamyanın kilosunun 2 bin TL civarında, bir dizisinin ise 80-100 TL arasında olduğunu belirtti. Ayrıca bir dizi bamya ile dört kişilik yemek hazırlanabildiğini kaydetti.
Bozlar, bamyanın özellikle sağlık açısından faydalı olduğunu vurgulayarak, “Bamya hem eklem ağrılarına iyi gelir hem de oldukça lezzetli bir yemektir. Gaziantep’te ekşili yemeklerde yer alır. Bamya genellikle köylerden temin edilir ve gölgede kurutulur; güneşte doğrudan kalırsa rengi solar. Bamya yemeğine ilgi yüksek. Konya’dan gelip kilo kilo alanlar da var çünkü Konya’da bamya çorbası çok meşhurdur. Gaziantep’te daha küçük çeşitler tercih edilir. Çiçek bamya ise daha pahalıdır ancak bu ürün ona yakın kalitededir.” dedi.
Kaynak : Sondakika




