Kasapta Et Alırken Yapılan En Yaygın Hata ve Uzmanlardan Önemli Uyarılar

Uzmanlar Kesinlikle Diyerek Uyardı: Kasapta Et Alırken En Çok Düşülen Hatayı Yapmayın!
Uzmanlar Kesinlikle Diyerek Uyardı: Kasapta Et Alırken En Çok Düşülen Hatayı Yapmayın!
Gaziantep’te Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol görevlileri ile belediyenin yaptığı denetimlerde bir dükkanda kıyma makinesine gizlenmiş düzenekle tavuk taşlığı, çeşitli sakatat ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığı ortaya çıktı. Bu gelişme sonrası gözler kasaplara çevrildi.
Yalçındağ, yaptığı açıklamada her sektörde olduğu gibi et sektöründe de kötü niyetli kişilerin bulunduğunu, yapılan denetimlerde bu tür olayların açığa çıktığını belirtti. Yalçındağ, denetimlerin sektöre güven vermesi açısından önemli olduğunu ifade ederek, mesleği karalayanların ruhsatlarının iptal edilmesinin yeterli olmadığını ve esnaflıkla bağlarının tamamen kesilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca odaların yetkisinin sınırlı olduğunu, şikayet durumunda sadece uyarı yapabildiklerini ve bu yetkinin artırılması gerektiğini dile getirdi.
“Evdeki Hesap, Mahalledeki Kasap Sizi Yanıltmaz”
Vatandaşların denetimlerin ardından alışveriş sırasında tedirginlik yaşadığını belirten Yalçındağ, tüketicilere; mahallelerindeki güvendikleri kasaba gidip kıymanın etini tezgahtan seçmelerini ve kıymayı kendi gözlerinin önünde çektirmelerini önerdi. Yalçındağ, “Bir kasabın müşterisini iki defa memnun etmeme lüksü yoktur” diye konuştu. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı’nın karekod uygulamasının bulunduğunu ve vatandaşların telefonlarıyla bu karekodu okutup denetim belgelerine ulaşabileceğini, belediye ve bakanlığın verdiği işletme kayıt belgelerinin dükkanlarda asılı olması gerektiğini belirtti.
“Şap Hayvanlardan İnsana Bulaşan Bir Hastalık Değildir”
Yalçındağ, hayvanlarda görülen şap hastalığına da değinerek, hastalığın hayvandan insana geçmediğini, et tüketiminde herhangi bir sakınca olmadığını vurguladı. Şap hastalığının hayvanlarda sık görülen bir hastalık olduğunu, insanların grip olmasına benzer şekilde hayvanların da şap olduğunu söyledi. Sonuç olarak şap hastalığı nedeniyle et talebinde azalma yaşandığını ancak etin tüketiminde sorun olmadığını ifade etti.
Kaynak : Sözcü




