Gaziantep’te Güvenli Gıda Temasıyla Uluslararası Gastronomi Festivali

Gaziantep’te Güvenli Gıda Temalı Festival
Gaziantep’te Güvenli Gıda Temalı Festival
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen Kültür Yolu Festivali Uluslararası Gaziantep Gastronomi Festivali’nde (GastroAntep), “Güvenli Gıda: Topraktan Tabağa” temasıyla söyleşi ve panel gerçekleştirildi.
Festival Park’ta düzenlenen etkinlik kapsamında gastronominin geçmişi, geleceği, ekonomisi, sürdürülebilirliği ve dünya çapındaki durumu gibi birçok önemli konu hakkında söyleşi, panel ve workshoplar yapıldı. Bu yılın ana teması olan güvenli gıda alanındaki Türkiye ve dünya genelindeki örneklerle gastronomi meraklılarına çeşitli fikirler sunuldu.
Gastronomi ve turizm yazarları, tanınmış otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcılar, ulusal ve uluslararası gıda firmaları, butik tarımcılar, gurme marketler, akademisyenler ve sektör temsilcileri deneyimlerini paylaştı.
8 farklı ülkeden gelen dünyaca ünlü ödüllü 11 şef, özel teknikleri ve eşsiz tarifleriyle Gaziantep’in ürünlerini kullanarak hünerlerini gösterdi. Aynı zamanda Türk mutfağının önde gelen şefleri İdil Yazar, Rafet İnce, Özge Şahin, Eyüp Kemal Sevinç ve Asuman Kerkez, geleneksel teknikleri yeni yemek tarifleriyle harmanlayarak sunumlar gerçekleştirdi.
Festivali değerlendiren Mutfak Sanatları Merkezi Koordinatörü Şef Doğa Çitçi, gastronomi festivalinin önemine vurgu yaparak, Gaziantep gastronomisinin ününün temelinde ürün kalitesinin yattığını belirtti. Çitçi, “Biz gastronomi şehriyiz ve ürünler bu başarının en büyük destekçisidir. Gaziantep’in dört bir yanında devam eden etkinlikler misafirleri çok memnun ediyor.” dedi.
Sözen Group CEO’su Gökmen Sözen ise, Türkiye gastronomisinin tanıtımında Gaziantep’in ve festivalin kritik rolü olduğuna dikkat çekti. Sözen, “GastroAntep projesi Türkiye ve yurt dışındaki algının oluşmasında büyük önem taşıyor. Yıllardır yabancı şeflerin katılımıyla kentimiz gastronomi alanında ilgi odağı oldu. Gıda ürünlerimizin dünyanın birçok yerine kolayca adapte olabilmesi bu başarının temelinde yer alıyor.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Sondakika




