Gaziantep Dünya Haberleri

New York’ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

New York’ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

New York’ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

New York’ta baklava tutkunluğu giderek artıyor. Roy Donk isimli Amerikalı girişimci, Türkiye’den Antep baklavası getirterek şehirde büyük bir başarı yakaladı. Türkiye’den kuru şekilde getirilen baklavalar, Brooklyn’deki atölyesinde şerbetleme ve fırınlama işlemlerinden geçirildikten sonra Amerikalılara taze şekilde sunuluyor.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

İşsiz kaldığı dönemde baklava satmayı düşündüğünü anlatan Donk, Kovid-19 salgınının etkileriyle mücadele ederken Brooklyn’de bir pastanede baklava standını görünce “Ben de baklava satabilirim” diyerek işe başlamaya karar verdi. İlk etapta konser alanlarında bir tepsi baklavayı satarak işe başlayan girişimci, gördüğü ilgi üzerine işini geliştirdi.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

Türk baklavasının tadını New Jersey’de, özellikle Türk nüfusun yoğun olduğu bölgelerde tadarak çok beğendiğini belirten Donk, “Türk baklavası tüm zamanların en iyisi” ifadesini kullandı. Kaliteye büyük önem veren Amerikalı girişimci, sadece Türk baklavası satmayı tercih ettiğini dile getirdi.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

Tanıtımını plajlar, çiftçi pazarları ve müzik konserleri gibi farklı ortamlarda yaparak satışını artırdığını söyleyen Donk, Türk baklavasını ilk kez tadan Amerikalıların gösterdiği mutluluğun kendisini motive ettiğini ifade etti. Hatta New York’ta tatlıyı ilk kez deneyen Amerikalı bir kızın mutluluktan ağladığını anlattı.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

2022 yılında işini daha iyi öğrenebilmek için Türkiye’ye giden Donk, Türkiye’de misafirperverlik ve lezzetli yemeklerle karşılaştığını vurguladı. Türk kültürüne olan sevgisini de dile getiren Roy Donk, baklavanın Türk kültürüne ait olduğunu düşündüğünü belirtti ve Yunan kültürünü olumsuzlamadığını aktardı.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

Baklavayı sadece kazanç kapısı olarak görmeyen Donk, bu işin kendisi için bir tutku olduğunu belirtiyor. Koluna baklava desenli dövme yaptıran girişimci, Türkiye’den gelen baklavaları tanıtmak için New York sokaklarında tepsiyle dolaşarak Amerikalılara ikramlarda bulunuyor.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

Roy Donk’un başarısı ABD medyasında da ilgi görürken sosyal medyada da geniş takipçi kitlesine ulaştı.

New York'ta Türk Baklavasına Büyük İlgi: Amerikalı Girişimcinin Başarı Hikayesi

Kaynak : Ensonhaber

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


ReCAPTCHA doğrulama süresi sona erdi. Lütfen sayfayı yeniden yükleyin.

Başa dön tuşu