15. Mutfağın Yıldızları Yarışması Sakarya’da Başarıyla Gerçekleştirildi

15. Mutfağın Yıldızları Yarışması Sakarya’da Yapıldı
15. Mutfağın Yıldızları Yarışması Sakarya’da Yapıldı
Sakarya’da kadın aşçıların büyük katılımıyla düzenlenen “15. Mutfağın Yıldızları Sahneye Yarışması”, Hanımeli Aşçılar ve Üreten Kadınlar Federasyonu (HÜKAFED) tarafından gerçekleştirildi. Serdivan ilçesindeki TOBB Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen bu etkinlikte, farklı illerden gelen kadın aşçılar yöresel yemekler ve tasarım pastalarla yarıştı.

Yöresel yemek kategorisinde 50, tasarım pasta kategorisinde ise 9 yarışmacının yer aldığı organizasyonda, kadınlar “kadına şiddete hayır” temasıyla hazırladıkları ürünleri sunarak önemli mesajlar verdi. HÜKAFED Başkanı Hatice Akman, bu yıl 15’incisi yapılan yarışmanın önümüzdeki yıllarda da devam edeceğini belirtti ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen katılımcıların sunduğu çeşitli lezzetlerin beğenildiğini söyledi.
Jüri Başkanı İsmail Bulut, değerlendirmelerde zorlandıklarını ancak adil karar vermeye özen gösterdiklerini ifade ederken, Mersin’den katılıp Gaziantep yöresinden yaptığı yemekle birincilik elde eden Nilgün Eroğlu, başarısından dolayı mutluluk duyduğunu ve tabağına güvendiğini dile getirdi.
Yarışma sonunda dereceye girenlere sertifika, altın madalya ve klasman kupaları takdim edildi.
Kaynak: Sondakika



