Burak Yılmaz: Başakşehir Mağlubiyetinde Oyun Disiplini Kayıpları ve Önümüzdeki Hedefler

Burak Yılmaz: Oyun Disiplininden Koptuk
Burak Yılmaz: Oyun Disiplininden Koptuk

Trendyol Süper Lig’in 17. haftasında ve sezonun ilk yarısının son maçında RAMS Başakşehir karşısında 5-1 mağlup olan Gaziantep FK’nin teknik direktörü Burak Yılmaz, maç sonrası oyun disiplininden koptukları için üzüntüsünü dile getirdi.
Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan karşılaşmanın ardından açıklama yapan Yılmaz, maça çok istekli hazırlandıklarını fakat basit bireysel hatalardan çok sayıda gol yediklerini belirtti. Çalıştıkları alanlardan gol atmalarına rağmen aynı şekilde gol yemelerinin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. En önemli sorunlarının oyun disiplininden kopmak olduğunu ve bunun kendisini çok üzdüğünü söyledi.
Daha önce 16. haftada Göztepe’ye 1-0 yenildikten sonra istifa eden ancak 19 Aralık’ta tekrar takımın başına geçen 40 yaşındaki teknik adam, bu mağlubiyeti tamamen üzerine aldığını belirtti. Hafta içi yaşanan duygusal durumun oyuncuları olumsuz etkilediğini düşündüğünü ve herkesin özrünü aldığını söyledi. İkinci yarıda takımın daha hırslı ve istekli olacağına inandığını vurguladı.
Ara transferde kadroyu güçlendirmeyi amaçladıklarını ve en az 3 oyuncu almak istediklerini ifade eden Yılmaz, kullanılmayan oyuncularla yolları ayırmayı planladıklarını aktardı. İstedikleri oyuncu profillerini; bir kanat forvet, bir sol bek, stoper oynayabilen ve 6-8 numara pozisyonlarında oynayabilecek bir oyuncu olarak belirtti. İlk 11’i güçlendirecek net üç oyuncu almayı hedeflediklerini söyledi.
Karşılaşmanın 76. dakikasında Kevin Rodrigues’in hakem Ali Şansalan ile yaşadığı diyalog sonucunda direkt kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak da konuşan Yılmaz, hakemin Rodrigues’in küfür ettiğini belirttiğini fakat kendisinin küfür etmediğini söylediğini aktardı. Hakemin ne kadar İspanyolca bildiğinden emin olamadığını, ancak hakemin küfür ettiği görüşünde olduğunu söyledi. Oyuncusunun böyle biri olmadığını bildiğini ve kartın sebebinin Rodrigues’in davranışı olduğunu değerlendirdi.
Kaynak: Sondakika



