Gaziantep Haberleri

Gaziantep Baklavada Rekor Kırdı!

Gaziantep’te Ramazan Bayramı heyecanı şimdiden sardı. Şehrin olmazsa olmazı, bayram sofralarının baş tacı baklava üretimi adeta patlama yaptı. Geleneksel tatlımıza olan yoğun ilgi, ustaları tezgâh başında sabahlara kadar çalıştırıyor. Kent genelinde günlük 20 tonluk devasa bir baklava üretimine ulaşıldı. Bu rakamlar, Gaziantep baklavasının sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada ne kadar sevildiğini bir kez daha gösteriyor. Gaziantep baklava rekoru ile ilgili detaylar belli oldu.

Bayram yaklaştıkça baklavacılar yoğun bir mesaiye başladı. Normal günlerdekinin iki katı kadar sipariş alan işletmeler, vardiya sistemine geçerek üretimi hızlandırdı. Sahur vakti tezgâh başına geçen ustaların elinden çıkan o enfes baklavalar, bayram sofralarını süslemek için hazırlanıyor. Gaziantep’in köklü baklava üreticilerinden Ömer Kozan Baklava da bu yoğunluktan nasibini alıyor. İşletme sahibi Ömer Kozan, işlerinin geçen yıllara göre çok daha iyi olduğunu söylüyor. “Bayram dolayısıyla beklentimizin çok çok üzerinde bir talep var. Bu yoğunluğu karşılamak için çift vardiya çalışıyoruz. Gece gündüz demeden üretim yapıyoruz.” diye ekliyor.

Baklavacılar Zamana Karşı Yarışıyor

Gaziantep baklavasına olan talep artık sadece şehirle sınırlı kalmamış. Geçtiğimiz yıllarda siparişler daha çok şehir içinden geliyorken, bu yıl Avrupa’nın dört bir yanından yoğun talep aldıklarını belirtiyor Ömer Kozan. “Bütün baklavacılar olarak adeta zamanla yarışıyoruz. Yetiştirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz.” şeklinde konuşuyor. Bu durum, Gaziantep baklavasının küresel bir lezzet haline geldiğinin de bir kanıtı. Usta ellerde şekillenen, fıstık ve şerbetle buluşan bu eşsiz tat, bayramların vazgeçilmez bir parçası olmaya devam ediyor.

Ömer Kozan Baklava, günlük 1 tonu aşkın üretimle bu talebi karşılamaya çalışıyor. Tüm şehirde ise bu rakam günlük 20 tonu buluyor. Bu, Gaziantep’in ne kadar büyük bir baklava üretim merkezi olduğunu gözler önüne seriyor. Her bir lokmada bayram sevincini ve Gaziantep misafirperverliğini hissettiren baklavalar, bu bayramda da sofraların yıldızı olacak gibi görünüyor. Usta Nejdet Akgül de, “Bu bizim kültürel mirasımız. Bu mirası en güzel şekilde herkese ulaştırmak için canla başla çalışıyoruz.” diyerek duygularını dile getiriyor.

Gaziantep Baklavası Dünya Pazarlarına Açılıyor

Bayram vesilesiyle baklava üreticileri için adeta altın bir dönem yaşanıyor. Talebin artmasıyla birlikte üretim kapasiteleri de iki katına çıkmış durumda. İşletmeler, hem yurt içi hem de yurt dışından gelen siparişleri yetiştirmek için gece gündüz çalışıyor. Bu durum, Gaziantep ekonomisi için de önemli bir canlılık anlamına geliyor. Baklavacılar, bu lezzeti daha çok insana ulaştırmak için büyük bir özveriyle çalışıyor.

Gaziantep baklavası, sadece bir tatlı değil, aynı zamanda bir kültürdür. Bu kültürel mirasın korunması ve gelecek nesillere aktarılması için de ustalar büyük çaba harcıyor. Ramazan Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte baklava siparişlerinde yaşanan bu olağanüstü artış, Gaziantep’in baklavadaki ustalığını ve lezzetini bir kez daha tescillemiş oldu. Şimdiden herkese afiyet olsun!

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu