Kamu Iletişimi: Yeni İletişim Dönemi Gaziantep’te Başladı

Gaziantep’te kamu iletişimi bambaşka bir boyuta taşınıyor. İletişim Başkanlığı’nın ev sahipliğinde düzenlenen özel bir eğitim programı, devlet kurumlarının vatandaşla olan bağını daha da güçlendirmeyi hedefliyor. Bu buluşma, adeta bir köprü kurma gayretiydi. Vatandaşlarımızın devlete açılan kapısı olma misyonu, bu programla daha da pekişiyor.

Gaziantep Bölge Müdürlüğü’nün Panorama Müzesi’ndeki toplantı salonu, bilgi ve tecrübe paylaşımının merkezi haline geldi. Burada, kurumların basın ve halkla ilişkiler birimlerinde çalışan profesyoneller bir araya geldi. Konuşulan konular o kadar çeşitli ve önemliydi ki, adeta bir bilgi şöleni yaşandı. Kurumsal kimlikten, resmi yazışma kurallarına kadar her detay ele alındı. Basın kartlarının ne kadar kıymetli olduğu ve sosyal medyanın doğru kullanılması gerektiği üzerinde duruldu. Stratejik metin yazımı ve modern iletişim araçlarının önemi de vurgulandı. En önemlisi, kurumlar arasındaki iş birliği ve ortak bir dil oluşturmanın gerekliliği anlatıldı. Hepsi, vatandaşlarımıza daha iyi hizmet sunabilmenin yollarıydı.
Devletin Sesi, Vatandaşın Nefesi
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, bu eğitim programının sadece bilgi aktarmakla kalmadığını belirtti. Devletin ve Cumhurbaşkanımızın hakikat misyonunu taşıdıklarını ifade etti. Millet ve devlet arasındaki iletişimi sağlamanın önemine değindi. Şahin, şöyle devam etti: ‘Bizler, vatandaşımızın devlete ulaşım kapısıyız. Bu eğitimlerle kurumsal kapasitemizi en üst seviyeye çıkaracağız. Kurumlar arası uyumu ve ortak dili güçlendireceğiz.’ CİMER platformunun önemine de dikkat çekti. Buranın, vatandaşın sesinin duyulduğu, taleplerinin karşılandığı bir kanal olduğunu vurguladı. Gençlere yönelik GENCİMER projesini de anlattı. Gençlerle aynı yolda yürüdüklerini, aynı hayalleri paylaştıklarını söyledi. ‘Sosyal medyada yankılanan sesler yerine, biz gençlerimizle yüz yüze, gönül gönüle bir Türkiye Yüzyılı’na yürüyoruz.’ dedi. İletişim Başkanlığı’nın, gençlere doğru bilgiyi ulaştırma ve hakikat misyonunu anlatma gayretinde olduğunu sözlerine ekledi.
Basın Kartları Artık Resmi Kimlik
Şahin, doğru ve güvenilir haberciliğin önemini vurguladı. Basın mensuplarını desteklemek için çalıştıklarını söyledi. Basın kartlarının artık resmi kimlik olarak kabul edildiğini müjdeledi. Devletin temelinin söylem birliği olduğunu hatırlattı. Yazışmalarda kullanılan dilin nezaketli, hukuki ve anlamlı olması gerektiğini belirtti. Bu eğitimlerin, resmi yazışmaların sadece bir bürokrasi süreci olmadığını gösterdiğini söyledi. Basın mensuplarının, milletin sesi, kamunun vicdanı ve mazlumların sesi olduğunu ifade etti. Bu değerli kişileri güçlendirmek için çalıştıklarını sözlerine ekledi. İçişleri Bakanlığı’nın da basın kartlarını resmi kimlik olarak kabul etmesinin, Başkanlığın çalışmalarıyla uyumlu olduğunu belirtti. Yerel medya ile ilişkileri geliştirmek için bölge müdürlükleriyle koordineli çalıştıklarını da sözlerine ekledi.
Sosyal Medya: Fırsatlar ve Tehditler
Sosyal medyanın etkili kullanımı konusunda da önemli noktalar ele alındı. Şahin, sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla birlikte dezenformasyonun da arttığını söyledi. Kamu kurumlarının ve personelinin bu mecrayı doğru ve etkili kullanmak zorunda olduğunu vurguladı. Bu konuda Cumhurbaşkanımızın çizdiği çerçevede eğitimler verildiğini belirtti. Bu programın dinamik bir süreç olduğunu ve katılımcıların geri bildirimlerinin değer kattığını söyledi. ‘Umut ediyorum ki faydalı bir etkinlik gerçekleştirdik. Tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.’ dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur da eğitimin kamu kurumları ve yerel basın arasındaki bağı güçlendirdiğini vurguladı. Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah Şen ise resmi yazışmaların ve sosyal medya iletişiminin önemine değindi. 3 etaplık eğitimlerin çok değerli olduğunu söyledi. Program, CİMER eğitimiyle sona erdi. Etkinliğe, T.C. İletişim Başkanlığı Başkan Yardımcısı İlhami Giray Şahin, Gaziantep Vali Yardımcısı Abdullah Şen, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Halil Uğur, Gaziantep Bölge Müdürü Mücahit Taşkın ve çok sayıda kurum personeli katıldı.



