Memişoğlu Valilikte 27
Memişoğlu Valilikte 27
Memişoğlu Valilikte 27
‘Cerrah olarak çalıştığım yılları özledim’
Kilis’teki temaslarının ardından Gaziantep’e gelen Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, valiliği ziyaret ederek Vali Kemal Çeber’den kentteki çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Memişoğlu daha sonra Türkiye Organ Nakli Organizasyonları Koordinasyon Derneği’nin bir otelde düzenlenen 15. Kongresine katıldı. Kongreye, Bakan Memişoğlu’nun yanı sıra, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, milletvekilleri, kurum yöneticileri ve dernek üyesi çok sayıda doktor katıldı. Bakan Memişoğlu, burada yaptığı açıklamada, cerrahlığın önemli bir meslek olduğunu ve cerrahlık yaptığı yılları özlediğini söyledi.
‘Türkiye dünyanın ulaşım merkezi haline geldi\’
Türkiye’nin artık sağlık bilimi ve teknolojisi üretmesi gerektiğini belirten Bakan Memişoğlu, şöyle konuştu: “Bugün geldiğimiz noktada Türkiye’de 76 böbrek, 52 karaciğer, 15 kalp ve 2 akciğer nakil merkezi ile yılda 5 bin nakil yapılıyor. 1700’ün üzerinde karaciğer nakil merkezi var” diye konuştu. Dünyanın çoğu yerinde yapılamayan nakiller ve hatta çapraz nakillerle dünyanın nakil merkezi haline geldi. iş. Hepinize minnettarım. Sizler dünyadaki en iyi sağlık ve bilgiyi bilen ve bu millete hizmet olarak sunan ekipsiniz. Türkiye sadece sağlık hizmetiyle ilgilenmiyor; Artık bilimsel ve teknolojik alanlarda da üretim yapması gerekiyor. Yeni bir şey söylememiz lazım. Bu hedefe ulaşmak için çabalıyoruz. Sağlık bilgilerini yönetin ve sağlık bilgileriyle ekonomik güç ve sosyal güç kazanın. Özellikle genç arkadaşlarımızın, önde oturan idealist ve fedakar öğretmenlerimizden çok daha ileri gideceklerine eminim. “Bizden çok daha iyi olacağınızdan eminim” dedi.
\’KADAVRATİK VERİCİLERİMİZ YETERLİ DEĞİLDİR\’
Bakan Memişoğlu, Türkiye’de organ bağışının önemli olduğunu ve bunun iyi anlatılması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti: “Şu anda Türkiye’de organ naklinde en büyük sorunumuz canlı bağışçı sayısının fazlalığı ve kadavra kontrolündeki donör sayısının yetersiz olmasıdır. Bizimki gibi bir fedakarlıkta daha fazlası var. Başkaları için çalışan Türk toplumunun, milleti için her türlü fedakarlığı yapmasının ve bir canlının kadavradan organ bağışı konusundaki boşluğu doldurmak için elinden geleni yapmasının sebebini çok iyi açıklayamıyoruz. “Yaşamak iyidir, hayatta kalmak daha iyidir diyen bir toplumun organlarını bağışlamama seçeneği yoktur” dedi.