Gaziantep Siyaset Haberleri

Siyasette Şiddet: Meriç Saldırısı Tepki Çekti

Değerli Gaziantepliler, bugün şehrimizden gelen bir haber hepimizi derinden sarstı. Yeni Parti’nin Gaziantep Milletvekili Melih Meriç, ne yazık ki bir saldırıya uğradı. Bu kabul edilemez olay, siyaset dünyasında adeta şok etkisi yarattı. Neyse ki sevgili hemşehrimiz Melih Meriç’in sağlık durumu iyiye gidiyormuş. Ameliyatı başarılı geçmiş ve doktorlar ‘geçmiş olsun’ diyorlar. Bu sevindirici bir haber. Meriç saldırısı konusunda yeni gelismeler yasaniyor.

Siyasette Şiddet: Meriç Saldırısı Tepki Çekti

Olayın duyulmasının ardından Gaziantep Valisi Kemal Çeber hemen açıklama yaptı. Vali Bey, olaya karışan 5 kişinin gözaltına alındığını ve Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde Emniyet Müdürlüğü’nün geniş çaplı bir inceleme başlattığını belirtti. Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekenin yapılacağına inanıyoruz.

Siyasiler Tek Ses: Saldırıya Lanet

Bu alçak saldırı karşısında siyasetçilerimiz de boş durmadı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatma Şahin, duyduğu derin üzüntüyü dile getirerek Melih Meriç’e geçmiş olsun dileklerini iletti. Milletvekilimiz, aynı zamanda AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül de hastaneye koşup doktorlardan bilgi almış. Kendisi de saldırıyı kınamış ve şifa dilemiş. AK Parti Gaziantep Milletvekili Bünyamin Bozgeyik de bu şiddet olayına karşı olduklarını net bir şekilde ifade etmiş.

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen ise eski partili dostu Melih Meriç’e yapılan saldırıyı duyar duymaz hastaneye koşmuş. Öztürkmen, bıçaklı saldırıya uğrayan hemşehrisi ve dostu için operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu da bu saldırıyı kınayarak geçmiş olsun dileklerini iletti. Gördüğünüz gibi, parti ayrımı gözetmeksizin herkes bu duruma tepki gösteriyor.

TBMM’den ve Bakanlıklardan Sert Kınama

Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş da olayı sert bir dille kınamış. Kurtulmuş, şiddetin hiçbir mazeretinin olamayacağını vurgulayarak TBMM olarak her türlü şiddetin karşısında duracaklarını belirtmiş. Sorumluların en kısa sürede adalete teslim edilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söylemesi de içimize su serpti. Adalet Bakanı Akın Gürlek de saldırıyı şiddetle kınadığını ve Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın derhal soruşturma başlattığını açıklamış. Bakan Gürlek de olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için titizlikle takip edildiğini belirtmiş. Bu tür olaylarda adaletin hızlı ve yerinde tecelli etmesi hepimiz için önemli.

Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel de bu duruma sessiz kalmamış. Meriç’i ‘kıymetli yol arkadaşım’ diyerek anan Özel, saldırıyı lanetlemiş. Genel Başkan Özel, siyasetin üzerine şiddet ve zorbalık gölgesinin düşmesine asla izin vermeyeceklerini ve sorumluların cezalandırılmasını talep etmiş. Bu birlik ve beraberlik ruhu gerçekten takdire şayan.

Gaziantep’te Siyasette Şiddete Yer Yok

Gördüğünüz gibi, Gaziantep’te siyasetçilerimiz, parti rozetlerini bir kenara bırakıp birlik oldular. Siyasette yaşanan bu tür şiddet olayları hepimizin yüreğini burkuyor. Ancak bu tür olaylar karşısında gösterilen birlik ve beraberlik, şehrimizin ne kadar güçlü olduğunu bir kez daha gösteriyor. Milletvekilimiz Melih Meriç’e acil şifalar diliyor, bir daha böyle üzücü olaylar yaşamamak temennisiyle, hepinizi sevgiyle selamlıyorum.

İlgili Haberler

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu